Tessa Ham
Tessa Ham Froot 3 jul 2018

Horrorfilm The First Purge komt deze week in de bios en is een must-go

Goed nieuws voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van de enge The Purge films. Deze week verschijnt het vierde deel genaamd The First Purge in de bioscoop. Voor welke andere films kun je deze week ook een kaartje kopen? Deze 5 films komen in week 27 in de bios.

Marvin ou la Belle Education – 4 juli 2018 in de bioscoop

Marvin ou la Belle Education is een Franse film over een jongen die thuis en op school een buitenbeentje is. Marvin heeft een drinkende vader en een slonzige moeder. Op school wordt hij gepest. De pestkoppen hebben al in de gaten wat Marvin zelf nog niet door heeft: hij is homoseksueel. Een nieuwe directrice moedigt hem aan zich aan te sluiten bij een toneelgroep. Op latere leeftijd besluit hij een voorstelling te maken van zijn pijnlijke jeugd.

The First Purge – 5 juli 2018 in de bioscoop

The First Purge is alweer de vierde film in The Purge-franchise en zoals de naam al verklapt, is dit een prequel. Het idee achter de thrillers ken je misschien wel: één nacht per jaar is alles toegestaan, inclusief het plegen van een moord. Aangezien er geen hulpdiensten aanwezig zijn, is iedereen helemaal op zichzelf aangewezen. The First Purge vertelt het verhaal van de eerste jaarlijkse zuivering. Dan is het nog een experiment van The New Founding Fathers of America (NFFA), in de hoop de criminaliteitscijfers naar beneden te krijgen. Natuurlijk verloopt het experiment niet helemaal zoals de NFFA verwacht.

The Mercy – 5 juli 2018 in de bioscoop

Dramafilm The Mercy vertelt het waargebeurde verhaal van Donald Crowhurst, een man die tegen het advies van iedereen in besluit mee te doen aan de Golden Globe Race. Met het prijzengeld wil hij zijn elektronicabedrijfje redden. De amateurzeiler, gespeeld door Colin Firth, blijkt al snel niet te kunnen winnen. Crowhurst zet dan alles op alles om zijn falen te verbergen voor de rest van de wereld. Tijdens zijn vele maanden op zee in eenzaamheid wordt de man langzaamaan knettergek.

Sicario: Day of the Soldado – 5 juli 2018 in de bioscoop

Sicario: Day of the Soldado is het vervolg op het gitzwarte eerste deel genaamd Sicario. Ook het vervolg gaat over de drugsoorlog aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. De kartels zijn machtiger dan ooit en smokkelen nu ook terroristen de grens van de Verenigde Staten over. Bekenden van het eerste deel Benicio Del Toro (Alejandro in de film) en Josh Brolin (agent Matt Graver) zien we terug in deel twee. Dit keer kidnapt Alejandro de dochter van een drugsbaron om de strijd te laten escaleren.

Adrift – 5 juli 2018 in de bioscoop

Deze week komt er naast The Mercy nóg een film over zeilen uit, die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Je zou bijna nooit meer een zeilboot op willen stappen, want ook in dit verhaal blijft het niet bij een plezierig zeiltochtje. Shaileene Woodley (van o.a. Divergent) speelt Tami, de vriendin van de meer ervaren Richard. Je raadt wel wie er zwaargewond raakt als de boot terecht terecht komt in een orkaan. Tami moet zichzelf én Richard redden, zonder communicatiemiddelen of navigatie.

Geen zin om een film op het grote doek te bewonderen in een zaal met airco? Dat kan.
Voor deze 9 geniale maffia en gangster films hoef je niet de deur uit.

Reageer op artikel:
Horrorfilm The First Purge komt deze week in de bios en is een must-go
Sluiten