A. de Jong
A. de Jong Froot 13 jul 2018

Het ‘Neymar alfabet’ is nu gratis te downloaden als lettertype

Herinner je ‘Trump Face’ nog? Dat is inderdaad een lettertype gebaseerd op het hoofd van Donald Trump, dat hier te downloaden is. Maar daar ben je waarschijnlijk alweer op uitgekeken. Geen paniek: het Neymar alfabet is nog veel leuker.

Neymar alfabet op basis van aanstellerig gedrag

Brazilië werd tijdens het WK 2018 in Rusland uitgeschakeld door België. En als we over een paar jaar terugdenken aan Brazilië op het WK 2018, zullen we ons alleen de rollende en jankende strandjanet alleen nog herinneren. Triest, maar waar. Bekijk deze hilarische memes van Neymar voor meer duiding.

neymar, alfabet, download, lettertype (1)

Nu is er dus een lettertype, waarin de letters zijn gevormd door een aanstellerige pose van Neymar. Het alfabet is ontworpen door de Braziliaanse ontwerper Luciano Jacob, werkzaam voor designbureau Mutato. Zelf noemt hij het ‘de choreografie van Neymars rol’. Download hier het alfabet gratis.

Het John Lennon, Kurt Cobain en David Bowie lettertype

Ook interessant: grafisch designers Nicolas Damiens en Julien Sens hebben eerder dit jaar de handschriften van grote kunstenaars en popsterren als David Bowie, Kurt Cobain, John Lennon en Leonard Cohen omgezet naar digitale lettertypen. Lees en bekijk hier meer.

Reageer op artikel:
Het ‘Neymar alfabet’ is nu gratis te downloaden als lettertype
Sluiten