Froot 29 nov 2017 Sissy Westerhuis

Hij filmde New York maar liefst 352 uur lang om deze timelapse te maken

Ooit was hij wetenschapper, nu is Julian Tryba aan de slag gegaan als filmmaker. Een goede carrièreswitch, als je het ons vraagt! Julian heeft namelijk een video gemaakt waarin hij een iets andere timelapse laat zien dan gebruikelijk. Normaal gesproken zie je alleen een tijdsverloop in zo’n video, maar deze Amerikaanse creatieveling heeft verschillende lagen verwerkt in zijn video.

Maar liefst 352 uur lang heeft hij gefilmd in de stad die nooit slaapt. En zo heeft hij zeer diverse beelden weten te maken, die perfect in elkaar overvloeien.

Aan alles is gedacht

Ieder shot heft zo’n 100 tot 300 lagen waarmee de verschillende gebouwen tot hun recht komen. Naast het spelen met visuele lagen heeft Julian ook met audio een twist kunnen geven aan zijn video. Het resultaat is prachtig:

Cijfers

Benieuwd naar de cijfers achter deze video? Naast dat er dus 352 uur gefilmd is, is Julian maar liefst 22 keer naar New York gereisd, heeft hij 200.000 foto’s gemaakt, meer dan 16.000 kilometer gereden en $1,430 uitgegeven aan parkeerkosten.

Reageer op artikel:
Hij filmde New York maar liefst 352 uur lang om deze timelapse te maken
Sluiten