Slinger Netflix maar aan: deze 9 superspannende series moet je zien deze herfst

Slinger Netflix maar aan: deze 9 superspannende series moet je zien deze herfst

De herfst is in volle gang. En dat betekent dat de honden dolgelukkig worden, je je winterjas weer kan gaan opsnorren én dat je ‘s avonds niet meer verwacht wordt in het park voor een borreltje maar gewoon op de bank kunt ploffen voor een avondje Netflix.

Wij spraken met Jochgem van der Mel – het meesterbrein achter Gumstarr. Wat dat is, vraag je? De site waar je moet zijn als je meer wilt weten over films en series. Hij tipte ons deze 9 spannende series:

1. Penny Dreadful

Een serie vol bloed en schrikmomenten, lekker! Het verhaal speelt zich af in Londen, aan het eind van de 19de eeuw. Een paar sleutelwoorden? ‘Heren van stand’, ‘dochter’, ‘vampieren’ en ‘bloed’.

2. Bates Motel

Norman Bates opent samen met zijn moeder – met wie hij een nogal bijzondere relatie heeft – een motel, maar de sfeer is er niet zo vredig als gehoopt. De serie vertelt de voorgeschiedenis van de klassieker Psycho uit 1960 van Alfred Hitchcock

3. Black Mirror

Voor de echte thrillseekers. Iedere aflevering heeft een eigen verhaal waarin de snelle technologische ontwikkelingen de leidraad zijn.

4. Crazyhead

Deze Britse serie valt in het genre komedie-horror. Misschien een opvallende categorie, maar het heeft wel aardig wat awards gewonnen. Het kijken waard, dus.

5. American Horror Story

American Horror Story is een Amerikaanse (jawel) dramaserie met ieder seizoen een nieuw verhaal, met dezelfde acteurs die weer compleet nieuwe rollen spelen. Het eerste seizoen speelt zich af in een oud landhuis.

6. The Killing / Forbrydelsen

Van deze serie bestaat de originele Deense serie (Forbrydelsen) en de Amerikaanse remake. Persoonlijk raden wij de Deense aan waarin je ziet hoe rechercheur Sarah Lund net op het punt staat te verhuizen naar Zweden, als er een meisje dood gaat. Ze wil niet weg voor dit is opgelost…

7. The Returned

Als er tien jaar na een heftig ongeluk opeens een overlevende blijkt te zijn verandert dat de zaken.

8. Witnesses

In een klein Frans dorpje komt een huis te koop te staan. Maar, er is wel iets opmerkelijks in het huis te vinden. Brrr…

9. The Bridge

Er wordt een lijk gevonden op de grens van Denemarken en Zweden. Om deze zaak op te lossen moeten een Deense en een Zweedse agent de samenwerking aangaan. En natuurlijk gaat dat niet altijd even goed samen…

Meerrrr!

Mocht je trouwens op de hoogte willen worden gehouden van films en series, check dan de website van Gumstarr of de Facebook-pagina.

Heb je alles hierboven al gezien? Check ook even dit artikel met uitstekende Netflix-series!

Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!