Creatieveling maakt nepschaduwen op straat. En dat maakt het straatbeeld net even wat leuker!

Street art komt in allerlei verschillende varianten voor. Van gigantische murals, tot kleine, subtiele en humoristische toevoegingen aan het bestaande straatinterieur. Het werk van creatieveling en street artist Damon Belanger valt in de laatste categorie. Hij voegt namelijk schaduwen toe aan het straatbeeld. Nepschaduwen, dat wel. Maar ze zijn op zó’n briljante en speelse manier geschilderd dat je op het eerste gezicht eigenlijk denkt dat het echte schaduwen zijn. Tot je even wat beter kijkt.

Want… huh?! Groeien daar nou bloemen uit de fietsenrekken? Zijn die brievenbussen nou eigenlijk monsters? En zitten daar aapjes bovenop de parkeermeters?! Nee natuurlijk niet!

Voor zijn laatste project creëerde hij 20 nep-schaduwen in Redwood City, Californië. “De schaduwen geven willekeurige gewone objecten een levendige geest waardoor voorbijgangers een beetje extra lol beleven in hun dagelijkse leven,” vertelt Damon. Door de schaduwen tot leven te brengen hoopt Damon de mensen meer bewust te maken van hun omgeving.

Meer toffe street art zien?

Neem dan een kijkje in onze speciale Street Art-basket!

Reageer op artikel:
Creatieveling maakt nepschaduwen op straat. En dat maakt het straatbeeld net even wat leuker!
Sluiten