Froot 1 dec 2016 Sissy Westerhuis

Nederlandse documentairemaker volgt wekenlang de dief van zijn telefoon

Is jouw telefoon wel eens gestolen? Zo ja, dan ben je zeker niet de enige! Per week wordt er in Nederland maar liefst 300 keer aangifte gedaan van smartphone diefstal. Bizar veel toch?!

giphy

Diefstal is meestal niet alleen vervelend omdat je je dure apparaat kwijt bent, maar het gebeurt ook regelmatig dat de rechtmatige eigenaar zijn dierbare foto’s, video’s en berichten verliest. En dat is nog veel vervelender.

Wat gebeurt er eigenlijk met een telefoon die gestolen wordt?

Wie krijgt ‘m in handen en wat doet hij of zij met jouw gegevens? Dat vroeg documentairemaker Anthony van der Meer zich ook af en dus besloot hij een nieuw toestel te hacken en vervolgens te laten stelen. Dankzij de hack kon hij de software opdracht geven om alles in de gaten te houden en het toestel geluidsopnames, foto’s en video’s te maken, locatie te verzenden en berichten te versturen… Alles! Kijk zelf maar naar de interessante mini-documentaire Find My Phone:

Overigens was het opzettelijk laten stelen van de telefoon gek genoeg een behoorlijke opgave. Pas na tientallen pogingen werd de telefoon eindelijk gestolen. (Dit is te zien vanaf 05:54.)

Alles tot op de bodem willen uitzoeken

Overigens blijft het hier niet bij! In gesprek met NOS vertelt Anthony dat de smartphone weer op de radar verscheen, maar het toestel bleek in Roemenië te zijn! Wie heeft het toestel nu? En wat gebeurt ermee? Die informatie bewaart de documentairemaker voor zijn vervolg. Wij kunnen niet wachten!

Reageer op artikel:
Nederlandse documentairemaker volgt wekenlang de dief van zijn telefoon
Sluiten