Froot 12 apr 2017 Sissy Westerhuis

Nederlandse filmmaker schiet waanzinnig mooie beelden van Lanzarote met zijn drone

Stel: je gaat naar Lanzarote. Een prachtig eiland in de Atlantische Oceaan waar het stikt van de nog prachtigere landschappen. Dan móet er wel een camera mee op pad. Toch?!

Zo dacht filmmaker Jiro Bosma er ook over. Hij besloot daarom zijn Phantom 4-drone mee te nemen op reis en wist er een prachtige video van te maken. Sterker nog: platform Vimeo heeft het zelfs verkozen tot ‘Staffs Picks‘, wat een eer!

Omdat wij zo onder de indruk waren van Jiro’s video besloten we hem te bestoken met wat vragen. Want hoe is het hem eigenlijk gelukt?!
“Ik ben zo’n drie weken bezig geweest met de video. Natuurijk moet je de beelden schieten, maar ook het nabewerken kostte flink wat tijd. Elk vrij uurtje wat ik had naast mijn werk maakte ik hiervoor vrij.”

We kunnen ons zomaar voorstellen dat je er hartstikke trots op bent. Welk shot vind jij het mooist?
“Het shot waar ik op de rand van de vulkaan sta vind ik wel één van de mooiste shots omdat dit beeld op zich al een verhaal vertelt. Maar het shot van de zeilboot gestrand op de kust vind ik ook erg vet, omdat je zoiets niet vaak ziet.”

"Fair Winds" ⚓️

Een bericht gedeeld door Jiro Bosma (@jirobosma) op

En heb je zo’n video dan wel eens eerder gemaakt?
“Het is voor het eerst dat ik met enkel een drone erop uit ging. Vaak als ik op vakantie ga of een trip maak probeer ik een concept te bedenken en dit keer was dat met puur alleen een drone iets maken. Een valkuil is dat je te veel meeneemt, Maar door mezelf een limiet op te leggen haal je het meeste uit wat je wél mee hebt.”

Het was dus voor het eerst dat je enkel met een drone aan het werk ging op reis. Is dat dan lastig?
“Het zoeken naar beelden vanuit de lucht is een stuk lastiger dan dat je dat normaal doet vanaf de grond, omdat het een perspectief is wat je in je hoofd moet visualiseren. Dan is het nog maar de vraag of het ook daadwerkelijk zo mooi is als je je voorstelt.”

They're birds, aren't they?

Een bericht gedeeld door Jiro Bosma (@jirobosma) op

De filmmaker heeft al eens eerder een wonderlijke video gemaakt van zijn reis naar Thailand. Toen schoot hij alles met zijn iPhone. Zo knap!

Mocht je geïnspireerd zijn geraakt door Jiro’s verhaal en ook aan de slag willen gaan, zijn we natuurlijk erg benieuwd naar het resultaat. Deze filmmaker gebruikte overigens een iMac met programma’s Premiere Pro en Davinci Resolve. Aha!

Pipeline 🏄🏼

Een bericht gedeeld door Jiro Bosma (@jirobosma) op

Jiro heeft nog veel meer prachtige shots. Je kunt ze terugvinden op zijn Instagram-account. Hoe cool!

Maar natuurlijk is Jiro niet de enige die in vogelvlucht de wereld bewondert. Deze video van Tsjernobyl is ook waanzinnig gaaf.

Reageer op artikel:
Nederlandse filmmaker schiet waanzinnig mooie beelden van Lanzarote met zijn drone
Sluiten