Naast alle kattencafés bestaat er nu ook een rattencafé…

Het fenomeen van de kattencafés zal je vast niet ontgaan zijn, ze poppen in vrijwel elke grote stad op: Een café zoals elk ander café, waar je een drankje kunt drinken en een hapje kunt eten onder gezelschap van een boel katten. Jep, de droom van elke kattenliefhebber, nietwaar? Maar… de hype gaat verder. Want in San Francisco is er nu een café genaamd ‘The Black Rat Café’. En zoals de naam al doet vermoeden is dit een café vol ratten, om ‘lekker’ mee te knuffelen…

Betalen om te knuffelen met ratten

Een pop-up café in The San Francisco Dungeon (een interactieve show en geschiedenisles, vooral gericht op toeristen) geeft bezoekers de kans om na afloop van de show koffie te drinken in hun café en met ratten te knuffelen. En… daar moet je dus nog voor betalen ook!

Voor $50 (dat is gelukkig wel inclusief de toegang tot de rest van de show) kun je koffie drinken terwijl je omringd bent door ratten.

Eten die ratten dan niet alles op?

Nope, er is hier alleen sprake van een ‘all you can drink coffee-buffet’, dus eten is er niet voor de hongerige ratten. Althans, laten we hopen dat er wel eten speciaal voor de ratten is…

De ratten zijn overigens ook beschikbaar voor adoptie, via de non-profit organisatie Rattie Ratz; een organisatie die (zieke) ratten redt en verzorgt. Dus… als je tijdens het drinken van je kopje koffie erachter komt dat je écht een goede band hebt met één van de ratten, dan kun je ‘m mee naar huis nemen. Dat is nog eens een leuk souvenir, nietwaar?!

Bekijk ook: 11 bijzonder opmerkelijke feitjes over ratten

Reageer op artikel:
Naast alle kattencafés bestaat er nu ook een rattencafé…
Sluiten