Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 1 sep 2017

Hij besloot om een mooie reden naakt parachute te springen en ondertussen viool te spelen

Parachutespringen is iets wat voor veel mensen al een behoorlijke uitdaging is. Stel je voor dat je het nog naakt doet ook! Holy moly… Maar ook dat was voor de Australische muzikant Glen Donnelly nog niet genoeg: hij besloot namelijk om naakt te gaan parachutespringen en tegelijkertijd een viool te bespelen!

Donnelly besloot zichzelf voor zijn 30ste verjaardag een echte kick cadeau te geven. En dat betekende dus dat hij uit een vliegtuig wilde te springen met niets meer dan een harnas aan én een viool in zijn handen. Om het extra feestelijk te maken speelde de muzikant ‘Happy Birthday’ op het instrument. Nice!

Totale vrijheid

Zodra de parachute openging speelde de Australiër nog een ander nummer: ‘The Lark Ascending’, een nummer van de Engelse componist Ralph Vaughan Williams: “Het is een prachtig stuk over een vogel in de lucht. Het was gewoon perfect,” aldus Glen in gesprek met BBC. “Toen de parachute openging kon ik heel gemakkelijk de viool bespelen… Het gaf een gevoel van totale vrijheid.”

Zo ging dat er aan toe:

Aandacht en bewustzijn

Maar, de muzikant in adamskostuum greep deze gelegenheid aan voor nog iets bijzonders: hij wil graag meer aandacht en bewustzijn voor het lichaam van de man. Glen raakte zelf namelijk op zijn 18de in grote onzekerheid nadat een collega iets had gezegd over zijn buik, vertelt hij aan BBC: “Ik ben daar bewust en onbewust heel erg door beïnvloed. Het maakte van mijn lijf een mentale en fysieke gevangenis.”

Body Dysmorphic Disorder

De muzikant ontwikkelde Body Dysmorphic Disorder (BDD, ook wel ingebeelde lelijkheid, hier lees je daar meer over). Deze aandoening was onder meer de reden dat Glen in 2013 het Londense Symfonie Orkest moest verlaten.

Een grote sprong

Nu gaat het gelukkig een stuk beter met Donnelly: hij herstelt weer en probeert nu anderen over BDD te leren. Door naakt te kunnen parachutespringen maakt hij dan ook voor zichzelf een grote sprong, zowel fysiek als mentaal. Steengoed!

Dat je zuinig moet zijn op je lijf, wist je waarschijnlijk al. Het kan ontzettend veel: kijk maar eens hier en hier. Maar: je moet niet je hele leven in bed blijven liggen, hoor!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Hij besloot om een mooie reden naakt parachute te springen en ondertussen viool te spelen
Sluiten