tobias
tobias Article 22 nov 2012

Na hoeveel kersenbonbons ben je dronken?


Of eigenlijk: Na hoeveel kersenbonbons zou je niet meer mogen deelnemen aan het verkeer? In ieder geval na heel veel bonbons. In een kersenbonbon zit hooguit een theelepeltje likeur, het grootste gedeelte is kers.

Het verschilt natuurlijk per merk bonbon hoeveel alcohol er precies inzit, en van welk percentage. Maar laten we aan de hoge kant gaan zitten, en uitgaan van 2 milliliter kersenlikeur in een bonbon met een alcoholpercentage van 30 procent. In een glas likeur zit 40 milliliter. 20 kersenbonbons staat dus gelijk aan één glas likeur. 2 glazen alcohol brengen je bloedalcoholgehalte op ongeveer 0,5 promille, het maximum wat je nog in je bloed mag hebben.

Dat zou betekenen dat je meer dan 40 kersenbonbons moet eten voordat je niet meer mag deelnemen aan het verkeer.


De QuestFroot is een samenwerking tussen Quest.nl & Froot.nl. Quest is het populaire wetenschappelijke tijdschrift, maar ook op hun website Quest.nl worden de meest uiteenlopende artikelen online gezet. Wij plaatsen die omdat we houden van braintainment! Een perfecte match! Check www.quest.nl voor meer leuke en bijzondere wetenschappelijke feitjes.

Reageer op artikel:
Na hoeveel kersenbonbons ben je dronken?
Sluiten