Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 7 sep 2017

Na een vreselijk begin van haar leven werd deze hond gered én mocht ze een eerste speeltje uitkiezen

Toen Roo nog een jonge hond was, zat ze in het asiel. Omdat ze zo ontzettend bang en schuw was geworden door wat haar was aangedaan, was ze eigenlijk niet te adopteren. Uiteindelijk was haar een enkele reis naar de eeuwige jachtvelden toegeschreven.

Vreselijk verwaarloosd

Gelukkig werd ze op tijd gered en zo kreeg ze een tweede kans. Een vrijwilliger van de dierenopvang nam Roo mee – of ze het wilde of niet – en bekeek haar eens goed… Ze had ondergewicht, open zweren, teken en ontzettend veel vlooien, zo staat beschreven bij het boek dat over haar gaat. Vreselijk! En dat was nog niet eens alles. Roo had namelijk ook bloed en viezigheid in haar oren, aan haar poten zat beton, de spieren waren aangedaan en zelfs haar tong deed raar.

Roo in betere tijden

En dan dat nog…

Hoewel haar lichamelijke klachten dus van vreselijke aard waren was er één ding wat misschien nog wel erger was: haar angst voor mensen.

Met ontzettend veel geduld en kalmte is Roo toch weer een beetje bijgetrokken. Een trip naar de winkel om daar een eerste speeltje uit te zoeken was dan ook een feest voor de viervoeter. Kijk maar:

Hoe lief is dat?! Roo’s is niet de enige wiens leven een enorme upgrade heeft gehad na de redding. Moet je zien wat voor leventje deze viervoeter heeft!

Reageer op artikel:
Na een vreselijk begin van haar leven werd deze hond gered én mocht ze een eerste speeltje uitkiezen
Sluiten