Froot 7 sep 2017 Sissy Westerhuis

Deze mysterieuze wiskundesommen houden sinds kort Haarlem bezig

Er is iets opmerkelijks gaande in de Noord-Hollandse stad Haarlem… Overal duiken wiskundesommen op! Niks geen ordinaire graffiti maar echte hersenkrakers. Zoals deze:

Froot

Druk gespeculeerd

De sommen houden menig voorbijganger bezig en ook online wordt er druk gespeculeerd over de cijfers: waar komen ze vandaan? Waarom staan ze daar? Wat moet het betekenen?

Ook Thijs Kaagman en zijn vriendin Rosanne Waterhout spotten de platen in en om het centrum van Haarlem. Deze denkspelletjes kwamen zij allemaal tegen:

froot

Zie jij ze ook?

Mocht je meer van deze sommen tegenkomen – en dan bedoelen we niet in de schoolboeken – dan horen we het heel erg graag! Mail je ons dan?

Deze foto’s hebben jullie naar ons gestuurd:

froot

Ook vreemd…

Haarlem is niet de enige plek waar we soms voor opmerkelijke situaties komen te staan. Heb je bijvoorbeeld al eens dit Instagram-account gezien, waar eenzame, Amsterdamse matrassen op staan? En heb je dit filmpje gezien van hoe snel er in Nederland een tunnel kan worden gebouwd? Wat je niet zo snel in Nederland tegen komt is een huis dat dit Brabantse stulpje overtreft… Sjeetje!

Reageer op artikel:
Deze mysterieuze wiskundesommen houden sinds kort Haarlem bezig
Sluiten