Museum vraagt borstvoedende moeder zich te bedekken, waarna ze op fantastische wijze reageert

Borstvoeding geven in het openbaar, daar lijkt vandaag de dag gek genoeg nog geregeld een taboe op te rusten. Vreemd, als je het ons vraagt. Gelukkig zijn er steeds meer mensen en bedrijven die een tegengeluid geven. Zo had dit café eerder al een speciale boodschap voor borstvoedende moeders. Maar die boodschap lijkt niet binnen te komen bij de medewerkers van het Victoria and Albert Museum in Londen.

De in Londen woonachtige moeder met Twitternaam @Vaguechera werd op de binnenplaats van dit museum namelijk gevraagd om haar borst te bedekken toen haar tepel héél even zichtbaar was. Ze Twitterde:

Ze was verbijsterd door het verzoek van het museum. Niet alleen omdat borstvoeding geven een van de oudste en meest natuurlijke gebruiken is bij de mens, maar ook omdat het bij wet toegestaan is in Groot-Brittannië, en zelfs in musea. En dan te bedenken dat dit op 5 augustus gebeurde, tijdens de World Breastfeedig Week!

Maar gelukkig is deze dame niet op haar mondje gevallen en kwam ze met een briljante reactie. Ze bevond zich op dat moment namelijk in een museum waar het barst van de blote borsten. Overal waar je kijkt, zijn ze te zien in de vorm van marmeren standbeelden en andere kunstwerken. Maar echte borsten die slechts een nanoseconde te zien zijn, zijn kennelijk uit den boze. Vreemd, nietwaar? Dat vond zij ook. Dus besloot ze de borsten in het museum eens vast te leggen op beeld, om ze vervolgens met briljante onderschriften op Twitter te zetten:

Zouden ze deze lampen, die op twee borsten lijken zodra ze aan gaan, ook verbieden?

Reageer op artikel:
Museum vraagt borstvoedende moeder zich te bedekken, waarna ze op fantastische wijze reageert
Sluiten