Froot.nl
Froot.nl Froot 24 mrt 2018

Dit zijn de mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld

We moeten er met dit koude weer nog even niet aan denken: plonsen in het open water. Maar voor wie nu al bezig is met het maken van de vakantieplannen, is het goed om te weten waar je even lekker kunt gaan zwemmen. In de wereld zijn er heel wat natuurlijke zwembaden, die over de jaren zijn ontstaan. Het zijn prachtige plaatjes waar je zo in zou willen duiken. Dit zijn een paar toplocaties.

Bondi Iceberg Pool

Laat de naam je niet in de maling nemen, er is geen ijsberg in de buurt van de Bondi Iceberg Pool. Dit zwembad bevindt zich in de buurt van Sidney, Australië en oogt als een normaal zwembad. Het enige verschil is dat er soms een golf met zeewater in knalt en je dan een gratis golfslagbad te pakken hebt.

The Devil’s Pool

Voor wie geen hoogtevrees heeft, kan een duik nemen in The Devil’s Pool. Het is een soort zwembad bovenop de Victoria Falls in Afrika. Het uitzicht vanaf dit punt is fantastisch, maar het ziet er super gevaarlijk uit. Gekgenoeg is er nog nooit iemand vanaf gevallen.

Johnson’s Shut-Ins

In de Amerikaanse Staat Missouri vind je de Johnson’s Shut-Ins. In oude lavastenen heeft de rivier verschillende kleine zwembaden gevormd, waar je kunt zitten zonder dat je met de stroom wordt meegenomen. Omdat het water altijd ververst wordt, is het relatief schoon water.

Natuurlijke zwembaden – Cenote Ik Kil

Als je van een prachtige omgeving wil genieten, is het natuurlijk zwembad van Cenote Ik Kil een absolute aanrader. Het bevindt zich in Mexico op loopafstand van het Maya-wereldwonder Chichen Itza. Op die manier vang je dus twee vliegen in één klap. Zwemmen in prachtig blauw water, terwijl je het gevoel hebt in een grot te zijn.

Natuurlijke zwembaden – Havasu Falls

Het laatste natuurlijk zwembad in dit lijstje is de Havasu Falls. Dit zwembad bevindt zich in het Havasupai Indian Reservation (de Amerikaanse staat Arizona) en is te vinden onder een prachtige waterval. Zijn deze zwembaden nog niet genoeg? Dan kun je er hier nog meer vinden. Het enige dat nog mist, is een goede zwembroek. Gelukkig hebben we daar ook een paar tips voor.

Reageer op artikel:
Dit zijn de mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld
Sluiten