Deze ijsjes zien er mooi uit maar hebben een minder mooie boodschap

Zo op het eerste gezicht denk je naar een paar mooie, luxe en misschien zelfs wel smaakvolle ijsjes te kijken niet waar? IJsjes met… wat zou het zijn? Bladgoud? Vruchtjes? Superfoods?

Fout! Deze ijsjes zijn verre van lekker, en zouden je zelfs doodziek kunnen maken. Deze ijsjes zijn namelijk gemaakt van vervuilde wateren in Taiwan. Drie design studenten maakten deze ijsjes voor het Polluted Water Popsicles project, om aandacht en bewustwording te vragen voor het feit dat er steeds meer water vervuild raakt door de sterk groeiende economie en de verstedelijking in Taiwan.

Van wel honderd verschillende water bronnen in Taiwan werd water genomen, om het vervolgens in bevroren, giftige ijsjes om te toveren met een transparante polyesterlaag eromheen.

Ze maakten er zelfs verpakkingen voor, waar per ijsje op staat waar het vervuilde water vandaan komt.

Hoewel de ijsjes uit zó veel verschillende wateren afkomstig was, was 90% van de inhoud plastic. Er zat van alles in, van plastic tasjes tot flessendopjes en lollypapiertjes. Het komt allemaal regelrecht in het water terecht.

Hoe deprimerend de boodschap ook is, toch vinden we het fantastisch om te zien dat er juist op deze manier aandacht voor wordt gevraagd. Dit zijn de dingen die júíst indruk maken, waardoor de boodschap des te beter aankomt. Een prachtig initiatief dus!

Bekijk ook: Dit glamoureuze Instagram-account blijkt nep, en heeft een steengoede geheime boodschap

Reageer op artikel:
Deze ijsjes zien er mooi uit maar hebben een minder mooie boodschap
Sluiten