Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 2 mrt 2017

Mooi initiatief: Deze huisjes zijn gebouwd voor Letse zwerfkatten om de winter door te komen

Onlangs plaatsen wij nog het mooie verhaal van het SWAT-team van Boston Police Department die vertelde over een zwerfkat die hen dagelijks bezocht. Speciaal voor haar bouwden ze een huisje waar ze fijn en warm in kon wonen. Een prachtig initiatief.

Maar ook ‘Cat Care Community‘ uit Letland ontwikkelde een soortgelijk prachtig idee. Omdat veel mensen bij de organisatie melding maakten van zwerfkatten en vroegen om een oplossing, startte de organisatie een project met de naam ‘Outdoor Cat Houses’. Speciaal voor zwerfkatten in Letland bouwden ze warme huisjes zodat zij veilig de winter door kunnen komen.

De huisjes konden niet gebouwd worden zonder donaties die binnen kwamen via Cat Care Community. Toen dit eenmaal rond was, nam een Letse deskundige het project in handen. Ook de Letse Facebookblog ‘Es Esmu Kakis‘ hielp mee met het project.

En zo werd het eerste kattenhuisje vorig jaar gebouwd in Riga. Inmiddels zijn het er al meer dan 80! En dat allemaal dankzij het prachtige werk van deze organisaties. Veel zwerfkatten hebben op deze manier nu een warm en veilig onderkomen voor de winter.

Bekijk ook: Zwerfkat kiest zijn baasje zelf uit in het park en is nu dolgelukkig

Reageer op artikel:
Mooi initiatief: Deze huisjes zijn gebouwd voor Letse zwerfkatten om de winter door te komen
Sluiten