Froot 16 mei 2017 Sissy Westerhuis

Moederkat verliest al haar kittens en gaat dan moederen over een kitten zonder moeder

Een week voor moederdag gebeurde er voor poes Ember iets vreselijks… Ze verloor haar nestje kittens. Het dier was volgens Atlanta Humane Society, haar opvang, behoorlijk van slag. Niet zo gek ook: je hele lijfje bereidt zich voor op het moederschap en dan zijn de kittens er opeens niet meer. Hoe moest dat nu verder?!

Gelukkig kwam daar Flame om de hoek kijken: een piepjonge kitten die behoorlijk verzwakt was. Het jonge beestje kwam bij de dierenopvang terecht en kon wel wat moederliefde gebruiken. En wat bleek? Ember en Flame zijn dolgelukkig met elkaar: “De twee hadden gelijk een band met elkaar,” zo vertelt Christina Hill aan The Dodo.

Hill, werkzaam als woordvoerder voor de Amerikaanse dierenopvang, gaat verder: “De rouwende moeder begon direct met het verzorgen van Flame. Ze waste hem, knuffelde hem en liet hem drinken.” Aww.

Aangenaam, dit is Ember

Ze verloor haar nestje kittens en was daardoor behoorlijk van slag…

En toen kwam Flame!

De twee bleken een match made in heaven

Ember’s moederhart is weer gelijmd en Flame krijgt de liefde die hij verdient

Wat een schatjes, he?!

Er zijn ook twee video’s van de hartendiefjes. Zo lief!

Aaahw!

Zowel moeder als adoptiezoon zijn nog beschikbaar voor adoptie, maar hoe leuk zou het zijn als de twee samen een nieuw huisje vinden?! Als je trouwens ook een kat zou willen helpen maar écht niet helemaal naar Atlanta ervoor wil reizen, kun je altijd bij de Nederlandse dierenbescherming terecht.

Weet jij nog niet zeker of je een kat wil (ja, dat wil je) check dan even onze kattenbasket. Kijk dan hoe lief!

Reageer op artikel:
Moederkat verliest al haar kittens en gaat dan moederen over een kitten zonder moeder
Sluiten