Froot 21 mei 2016 Sissy Westerhuis

Moeder tovert haar kinderen om tot sprookjesfiguren in een geweldige fotoserie

Als tiener al bestempelde de Poolse Anna Rozwadowska zichzelf als creatieveling, schrijft ze op Bored Panda. Later kocht ze een spiegelreflexcamera, werd haar zoon Jacob geboren, ontdekte ze Pinterest, leerde ze naaien én beviel ze van een tweede kindje, dochter Barbara. Wat al deze zaken met elkaar te maken hebben? Het zorgde ervoor dat Anna nu de mooiste, bijna magische scenario’s weet vast te leggen:

‘Ik fotografeer mijn kinderen al vanaf het moment dat ze werden geboren. Duizenden foto’s zijn er al gemaakt van hen.’ Maar, een jaar geleden besloot Anna haar werk iets bijzonders mee te geven, een unieke manier om de jeugd van haar kinderen vast te leggen.

En dat doet Anna door zelf kostuums te maken, accessoires op te snorren, locaties te scouten en natuurlijk de foto op het juiste moment te maken.

‘Een fotoshoot duurt vaak niet langer dan tien tot vijftien minuten: Voor mijn dochter van 3 is een fotoshoot van vijf minuten al lang genoeg.’ In vijf minuten zulke mooie plaatjes maken? Wij vinden het knap.

Meer van Anna’s werk vind je op haar website. Maar, wat je ook verzint: deze man heeft sowieso een beter kostuum.

Reageer op artikel:
Moeder tovert haar kinderen om tot sprookjesfiguren in een geweldige fotoserie
Sluiten