Froot.nl
Froot.nl Froot 6 jun 2018

Miss America wordt De Slimste Vrouw (of zoiets… in ieder geval zonder bikini)

Miss America is al jarenlang een verkiezing om Amerika’s mooiste vrouw. Hoogtepunt voor zowel vrouwen als mannen is de bikini-ronde. Maar juist die wordt geschrapt.

We snappen het wel hoor, na die hele #MeToo affaire is het tijd om statements te maken. Maar hier snappen we het punt niet helemaal. “We stoppen met het beoordelen van vrouwen op hun uiterlijk. Daarom wordt de badpak- of bikinironde voortaan geschrapt”, aldus Gretchen Carlson, voorzitter van de raad van bestuur van de bekendste Amerikaanse schoonheidswedstrijd. Stop dan gewoon met die hele poppenkast.

De Slimste Vrouw

We zijn benieuwd hoe de schoonheidswedstrijd eruit komt te zien zonder dat er op uiterlijk gelet wordt. Worden Maarten van Rossem en Philip Freriks ingevlogen voor de ‘3 6 9’, ‘Open Deur’, ‘Collectief Geheugen’ en andere rondes om te bepalen wie De Slimste Vrouw is? Dat zou trouwens supercool zijn, Maarten van Rossem bij een missverkiezing.

miss america, bikini, de slimste vrouw, maarten van rossem, philip freriks

Hoe dan ook: ook onze bloedeigen Miss Nederland vindt het schrappen van de swimwear ronde maar flauwekul. “Een missverkiezing bestaat ook uit tradities. Ik vind de bikinironde juist de leukste ronde van een missverkiezing”, zegt Nicky Opheij tegen Omroep Brabant.

De meest memorabele winnaressen van Miss America in bikini

Goed, in het kader van de nostalgie dan maar: hierbij de meest memorabele winnaressen van Miss America van de afgelopen jaren in een bikini. Nu kan het nog.

Betty Cantrell (2016)

betty cantrell, bikini, miss america

Nina Davuluri (2014)

nina davuluri, miss america, bikini

Caressa Cameron (2010)

caressa cameron, miss america, bikini

Katie Stam, geen familie van Jaap (2009)

katie stam, miss america, wie is de slimste

Ericka Dunlap (2003)

ericka dunlap, bikini, miss america
Reageer op artikel:
Miss America wordt De Slimste Vrouw (of zoiets… in ieder geval zonder bikini)
Sluiten