Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 19 sep 2017

Op zoek naar de minst stressvolle stad ter wereld? Dit is ‘m!

Het kan je niet ontgaan zijn – of je moet je wel héél goed hebben afgesloten van alle prikkels – maar we hebben het tegenwoordig Heel Erg Druk met z’n allen. We werken ons een slag in de rondte en echt ontspannen? Dat doen we eigenijk veel te weinig.

Gaan we op vakantie? Dan het liefst naar New York, Tokio of een andere bijzondere plek. Nog meer prikkels. Hatsa! En natuurlijk is er niets mis met die steden, en ook zeker niet met het krijgen van prikkels, maar… We kunnen het ons best voorstellen als je het wel fijn zou vinden om eens lekker te onthaasten. Geen stress. Gewoon… Zen

Even helemaal niks!

Volgens Lonely Planet is er een plek waar je dan moet zijn waar je helemaal relaxed wordt. De meest stressloze stad ter wereld is volgens hun onderzoek namelijk… Stuttgart!

Een bericht gedeeld door Frederic Seemann ⚓️ (@fredericseemann) op

Stuttgart is de zesde stad van buurland Duitsland en heeft iets meer dan 600.000 inwoners. De stad staat bekend als industriestad en sportstad. Daarnaast is cultuur hier erg belangrijk.

Een bericht gedeeld door Nicolaas 🇿🇦 (@nicolaas_sa) op

Het klinkt dus alsof Stuttgart nogal een bedrijvige plek is. Waarom het er dan toch een stad voor ontspanning is? Onder meer omdat de werkgelegenheid en de veiligheid hoog scoren en het verkeer en OV er goed te doen zijn. Ook de lage hoeveelheid vervuiling is natuurlijk mooi meegenomen, menen Lonely Planet en hun partner Zipjet.

Een bericht gedeeld door Agnieszka Borzecka (@agnieszka_borzecka) op

En Nederland?

In de lijst van Zipjet worden 150 steden van over heel de wereld besproken en beoordeeld op verschillende factoren. Ook de Nederlandse hoofdstad Amsterdam staat in de lijst, op plek 30 welteverstaan. En de meest stressvolle stad? Dat is Baghdad.

Ben je benieuwd naar de complete lijst? Kijk dan even hier.

Wat vind jij eigenlijk van de Nederlandse steden?

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Op zoek naar de minst stressvolle stad ter wereld? Dit is ‘m!
Sluiten