Tessa Ham
Tessa Ham Froot 19 jul 2018

Minecraft maakt gameversies van klassieke jeugdboeken in strijd tegen ontlezing

Wil je ook Schateiland verkennen of net doen alsof je Robinson Crusoe bent? In de wereld van Minecraft kan het. Microsoft en de Universiteit van Lancaster creëeren de werelden van klassieke jeugdboeken in de populaire game. Op deze manier willen ze meer kinderen aan het lezen krijgen.

De game wordt iedere maand door maar liefst 74 miljoen mensen gespeeld, waaronder ook kinderen. De Universiteit van Lancaster wil van die populariteit gebruik maken om meer kinderen enthousiast te maken over boeken.

Jeugdboeken in Minecraft-vorm

Samen met Microsoft (die Minecraft kocht in 2015) ontwikkelde de universiteit Litcraft. In de blokkerige wereld kunnen de kinderen de werelden van klassieke jeugdboeken verkennen. De bedoeling is dat de kinderen eerst een deel van het boek lezen en daarna de wereld in de game gaan ontdekken.

Minecraft wil meer kinderen aan het lezen krijgen en heeft daarom de werelden van klassieke jeugdboeken in de game gecreëerd. De bedoeling is dat de kinderen op school een deel van het boek lezen en daarna de wereld in Minecraft gaan verkennen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld Schateiland ontdekken in de game!

A post shared by The Issue (@theissuebytribe) on

Harry Potter en Game of Thrones

Geen gek idee, want Minecraft zit vol met literaire creaties. Eerder werden al de hele setting van George RR Martin’s Game of Thrones en verschillende versies van Hogwarts in de game gecreëerd. Litcraft is wel een tikje anders. Tijdens het spelen komen de kinderen namelijk taaloefeningen tegen.

Of de kinderen er echt meer door gaan lezen, wordt nu getest door Britse kinderen op school en in de bieb. De kinderen vinden het in ieder geval fantastisch. Logisch, wij hadden maar wat graag Minecraft op school gespeeld.

Reageer op artikel:
Minecraft maakt gameversies van klassieke jeugdboeken in strijd tegen ontlezing
Sluiten