Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 11 mei 2017

8 minder bekende citytrip bestemmingen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken

Heb je zin om een citytrip te plannen, maar ben je er nog niet helemaal over uit waar je naar toe moet gaan? Dan kunnen wij je wellicht helpen met het maken van die keuze. Het maken van een citytrip is voor veel mensen ideaal: je kunt cultuur snuiven, winkelen, uit eten gaan, wandelingen maken en relaxen. Oftewel, er is van alles te doen en te zien.

Maar wat als je de bekende citytrip bestemmingen, zoals Barcelona of Londen, al hebt bezocht? Dan is het misschien leuk om eens een heel ander soort bestemming te bezoeken; zoals een relatief onbekende en niet supertoeristische bestemming. Steden waar je in eerste instantie niet aan zou denken, maar die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Wij verzamelden 8 van deze plekken en zetten ze voor je op een rijtje. Fijne vakantie!

1. Coimbra, Portugal

Een bericht gedeeld door Wil (@wilfredsky) op


In de loop der jaren heeft Coimbra het label studentenstad gekregen. In de smalle straatjes met mooie huisjes lopen dan ook veel jonge mensen. De universiteit van Coimbra, Universidade de Coimbra, is de oudste in Portugal en is zeker een bezoekje waard. Je hoeft je in de stad zeker niet te vervelen, want er zijn genoeg bars, restaurant en cafés te vinden.

2. Ljubljana, Slovenië

Een bericht gedeeld door Ljubljana (@visitljubljana) op


Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en heeft door zijn rijke geschiedenis veel bijzondere gebouwen. Het stadscentrum is autovrij en vrijwel alles is met de voet te doen. Ljubljana is een kleine pittoreske stad en daarom perfect voor een korte citytrip.

3. Edinburgh, Schotland

Een bericht gedeeld door Edinburgh (@topedinburghphotos) op


Edinburgh is dan wel de hoofdstad van Schotland, maar zeker niet de grootste stad van Schotland. Het gehele historische centrum van Edinburgh is terug te vinden op de Unesco werelderfgoedlijst; genoeg moois te bewonderen dus. Schotland staat bekend om zijn whiskey en bier en deze zijn dan ook ruim in Edinburg terug te vinden.

4. Bern, Zwitserland

Een bericht gedeeld door Leila Ferrando (@l.ferrando) op


Bern is de ‘hoofdstad’ (of nouja, eigenlijk noemen ze het een bondsstad) van Zwitserland en is een mooie oude stad. Winkelen is Bern geen probleem, zelfs niet met slecht weer; op de 6 kilometer lange overdekte winkelstraat valt genoeg te zien. Heb je wat langer de tijd, verken dan ook de prachtige natuur die je rondom Bern kunt vinden.

5. Rouen, Frankrijk

Een bericht gedeeld door Rouen Normandie Tourisme (@rouentourisme) op


Rouen heeft een van de belangrijkste havens van Frankrijk én de rivier de Seine loopt midden door de stad. Wat het verder te bieden heeft? Er is veel historie, er zijn ontelbaar veel kerken, kathedralen en musea. Rouen is de plek waar Jeanne d’Arc is gestorven en hier is veel van terug te vinden. Ook zijn er in de straatjes veel winkels te vinden. De stad zal je dus niet snel vervelen!

6. Bremen, Duitsland

Een bericht gedeeld door ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀thomas. hamburg. (@themodernleper) op


Bremen is een stad die makkelijk te voet verkend kan worden, want alles ligt dichtbij elkaar. Naast dat er in de binnenstad genoeg historie te ontdekken valt, kun je in de stad ook genieten van goed eten en een lekker biertje. Het ligt er natuurlijk een beetje aan waar in Nederland je woont, maar het is niet al te ver rijden met de auto en dus makkelijk te bereiken.

7. Bilbao, Spanje

Een bericht gedeeld door Very Bilbao (@verybilbao) op


Bilbao ligt in het noorden van Spanje en heeft daardoor ook een ander klimaat dan de rest van het land, een klimaat met minder warmte. Ook spreken ze in Bilbao Baskisch, een dialect van het Spaans. Maar net als in de rest van Spanje kun je in Bilbao genieten van de lekkere tapas. Ben je niet zo’n fan van extreme hitte, maar wil je toch Spanje bezoeken (in de zomer), dan is deze stad ideaal voor jou.

8. Malmö, Zweden

Een bericht gedeeld door Malmotown (@malmotown) op


Hou je van winkelen en design, dan zit je in Malmö goed. De duurzame Zweedste stad is erg trendy en heeft genoeg winkels waar de laatste mode in de rekken hangt. Ben je van plan in de zomer te gaan? Plan je bezoek dan zeker tijdens Malmöfestivalen, een week lang feest in de stad!

Reageer op artikel:
8 minder bekende citytrip bestemmingen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken
Sluiten