Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 12 mrt 2018

5 redenen waarom middagdutjes hartstikke goed voor je zijn, ook op #NappingDay!

Er bestaat een kans dat je gemist hebt dat het vandaag #NappingDay is. De ultieme dag waarbij wordt stilgestaan bij het fenomeen middagdutjes. En dat is maar goed ook, want die korte slaapjes zijn heel goed voor je. En… Wel hierom.

Reden nummer 1: Het gaat vermoeidheid tegen

Pretty damn obvious, natuurlijk! Maar daarom niet minder fantastisch. Van een dutje laadt je batterij weer op.

Reden nummer 2: Je wordt alerter én je kunt je beter concentreren

Vrij weinig is zo vervelend als voelen dat je suffer en suffer wordt tot je helemaal ingekakt bent. Dus zit je alleen nog maar te gapen en te sukkelen? Dan wordt het tijd om even heel kort een powernap te doen. Zeg maar tegen je baas dat het móet. Stukje persoonlijk leiderschap.

Reden nummer 3: Het gaat stress tegen

Tuurlijk is het zijn van productief prettig en kan het een bevredigend gevoel opleveren als je alles hebt gedaan op je To Do-list, maar ben je echt gestrest dan kun je het best ‘slapen’ bovenaan je To Do zetten.

Reden nummer 4: Meer creativiteit!

Ben je minder gestrest en geconcentreerder, dan kun je vaak ook creatiever te werk gaan. Het is natuurlijk wel zo fijn dat je dan ook nog eens een beetje de energie hebt om wat met al die creativiteit te kunnen.

Reden nummer 5: Je blijft gezonder

Deze kun je ook aan je baas voorleggen als reden om even je ogen te sluiten. Ben je moe of gestrest? Dan word je ook sneller ziek. Dat moeten we natuurlijk niet willen.

Hoelang? Wat moet ik aan?!

Ben je nou benieuwd naar hoe lang middagdutjes moeten zijn of wil je weten wat voor kleren je moet dragen? Daarop vind je hier het antwoord.

Welterusten!

Reageer op artikel:
5 redenen waarom middagdutjes hartstikke goed voor je zijn, ook op #NappingDay!
Sluiten