Met dit handige flesje kun je 10 minuten lang ademhalen onder water

Met dit handige flesje kun je 10 minuten lang ademhalen onder water

Een duik in het water kan heerlijk verfrissend zijn. Lekker even volledig onder water en genieten van de stilte en al het moois onder water. Pfoe! Maar, je zult al gauw weer met je koppie boven het wateroppervlak uit moeten steken, want voor je het weet krijg je ademnood. Of toch niet?! Want dat is nu eindelijk verleden tijd. Met de Scorkl kun je namelijk 10 minuten lang onder water ademen. Wow!

De Scorkl is ontworpen en ontwikkeld in het Australische Melbourne. Daar hielden ze er rekening mee dat de gadget eenzelfde cilinder moest krijgen als een normale duikfles, alleen dan iets kleiner zodat je het makkelijker mee kunt nemen. Het eindresultaat? Voila!

De Scorkl is voorzien van een mondstukje, net als bij een normale snorkel. Maar er is geen slang nodig tussen de cilinder en het mondstukje: hallo bewegingsvrijheid!

Minstens net zo handig: er wordt duidelijk aangegeven wanneer de Scorkl bijna leeg is, zo kun je altijd op tijd weer naar boven zwemmen.

Ben je weer boven water? Mooi! Dan kun je de Scorkl opnieuw vullen met lucht dankzij de pomp die er standaard bij wordt geleverd.

Zeg nou zelf, dat ziet er toch heerlijk uit?!

De ontwerper van de Scorkl is bij het idee gekomen omdat hij duiken voor iedereen toegankelijk wilde maken: “Maar, zonder het een dure grap te laten worden.” Is die Scorkl dan zo betaalbaar? Juah, nouja… voor 300 euro kun je aan de slag gaan. Je kunt de Scorkl hier bestellen. Nog eens even goed bekijken hoe het nou precies in zijn werk gaat kan natuurlijk ook. Bekijk dan dit filmpje:

Over duiken gesproken… Wist je dat ze in Noorwegen aan wedstrijdjes doen om zo pijnlijk mogelijk te duiken? Oh, oh, oh. Wij doen het ze niet na!