Met deze urn kun je na je dood uitgroeien tot boom. Ja, echt…

Raar, maar waar. Er bestaat een urn die ervoor zorgt dat je kunt uitgroeien tot een boom als je dood bent (nee, niet eerder dan dat). Het klinkt een beetje mysterieus, maar mocht je iets terug willen doen voor de natuur en zelf nog voor een hele lange tijd verder wil leven dan kun je hiervoor kiezen. Het idee is om juist deze belangrijke gebeurtenis om te zetten naar een transformatie en de natuur er leven voor terug te geven.

Zo werkt het

De Bios Urn is een urn volledig gemaakt van biologisch afbreekbare materialen. Te weten: schelp van een kokosnoot, veen en cellulose. De urn bestaat uit twee delen. De bovenkant gaat over het ontkiemen van de zaden en in het onderste deel kun je de as kwijt. De urn is zo ontworpen dat de zaden los van de as ontkiemen. Pas als de wortels sterk genoeg zijn, vergroeien ze met de as en zal je boom beginnen te groeien.

Handig!

Je kunt overigens zelf bepalen wat voor zaden of kiemen je gebruikt. Daarnaast heeft de urn geen houdbaarheidsdatum dus je kunt hem dus al aanschaffen en nog een tijdje bewaren. Handig, want je weet immers niet wanneer je komt te overlijden.

Dat kan ook

Mocht je nog een ‘oude’ urn hebben, maar het wel een tof en eervol idee vinden? Je kunt de urn natuurlijk ook met oude as gebruiken.

Dit is wat er gebeurt:

Bron: Bios Urn

Nog eens van dichtbij

Bron: Bios Urn
Reageer op artikel:
Met deze urn kun je na je dood uitgroeien tot boom. Ja, echt…
Sluiten