Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 13 jul 2017

Met deze enorme helm kun je je veel beter concentreren op kantoor

Iedereen die op een kantoor werkt kan het beamen: de concentratie is soms ver te zoeken. Er wordt gekletst, er wordt gelachen en mensen lopen heen en weer.

En dat moet allemaal kunnen, zeker. Maar, het wordt toch we lastig als je net die ene deadline moet halen. Daarom heeft Hochu-rayu iets opvallends ontworpen: de helmfon.

De Helmfon is volgens Hochu-rayu ‘een uniek apparaat dat alle geluidsgolven van buitenaf blokkeert’. De helm heeft een actief systeem dat geluid van buitenaf reflecteert en daardoor is het een stuk stiller. Ook mooi: de helm zelf maakt geen onnodig geluid, dus ook de omgeving ervaart geen overlast. Handig hoor!

De helm is ontworpen door het Oekraïense ontwerpbureau Hochu-rayu. Hun belangrijkste doel was een tool te maken die niet alleen geluid blokkeert, maar ook een beetje personal space geeft én productiviteit helpt terug te vinden.

Omdat het nogal een apparaat is heeft Hochu-rayu besloten om gebruikers een helm te laten personaliseren. Zo kun je zelfs als superheld aan het werk, en ben je dus supergeconcentreerd.

Zie jij jezelf al zitten met zo’n opvallende helm?

Kun je wel wat focus gebruiken maar zie je zo’n helm écht niet zitten? Dan kunnen deze 10 tips je misschien verder helpen. Anders moet je even lekker gaan kleuren?

Reageer op artikel:
Met deze enorme helm kun je je veel beter concentreren op kantoor
Sluiten