Met deze animatie ervaar je hoe het is om dyslexie te hebben

Iedereen weet dat als je dyslexie hebt, dat betekent dat je moeite hebt met het lezen en spellen van woorden. Over de precieze oorzaak hiervan is nog veel discussie. Maar mensen met dyslexie beschrijven het vaak alsof de letters over de pagina heen dansen, waardoor ze de letters niet uit elkaar kunnen houden.

Echter is dit voor mensen zonder dyslexie moeilijk voor te stellen. Tot nu. Want bij onze broertjes van WANT kwamen we een interessante animatie tegen. Victor Widell ontwierp namelijk een simulatie van een tekst waarbij de letters heen en weer springen. Hierdoor heb je meer moeite met het lezen van de tekst en doe je er beduidend langer over voor je de tekst begrijpt. Net zoals iemand met dyslexie dus.

Alhoewel… Er zijn wel gemengde reacties op de animatie. Niet iedereen met dyslexie ervaart het precies op deze manier. Sommige mensen zeggen namelijk ook dat letters juist van boven naar beneden springen of dat de letters zelf omgedraaid lijken te zijn. Iedereen ervaart het dus anders.

Hoe dan ook, met deze animatie ervaar je in ieder geval wél hoe het is om een tekst te lezen waarbij de letters niet helemaal mee werken.

Check het volledige artikel van WANT voor meer informatie over de simulatie.

Bekijk ook: Hij ziet zijn kinderen voor het eerst in kleur dankzij een speciale bril

Reageer op artikel:
Met deze animatie ervaar je hoe het is om dyslexie te hebben
Sluiten