Froot 29 jul 2017 Sissy Westerhuis

Met deze 8 tips check je of een ananas rijp is

Als het goed is weet je nu precies hoe je kunt checken of een watermeloen rijp is. Maar wat nou als je trek hebt in een ananas?! Ook dan hebben we een aantal ongelofelijk handige tips en trucjes die je kunnen helpen aan een zoet en sappig exemplaar:

Tip 1: Gebruik je neus

Als hij zoet ruikt, dan is ‘ie goed. Als hij nog nergens naar ruikt, is hij nog niet rijp.

Tip 2: Let er op dat de ananas niet gefermenteerd ruikt!

De geur van de ananas moet lekker zoet zijn. Een luchtje van alcohol of azijn wil je dus niet hebben!

Tip 3: Kijk eens goed naar de vrucht

Bij een rijpe ananas moet je op twee dingen letten: is ‘ie vers? En zijn er al tekenen van bederf? Het klinkt zo logisch: je wilt vers fruit. Toch kun je tekenen van bederving goed met je blote oog zien.

Tip 4: Welke kleur heeft de ananas?

Kleuren die helemaal prima zijn: goudgeel en groen! groen betekent dus niet direct dat de vrucht nog niet rijp is. De bladeren van de ananas mogen overigens nog niet bruin zijn.

Tip 5: Trek eens aan een blad

Hoe gezond en rijp de vrucht is, is vaak af te leiden van hoe stevig het blad vast zit aan het stuk fruit. Komt het blad (in het midden) er wel erg gemakkelijk van af, dan is de ananas waarschijnlijk te rijp. En dat moet je ook weer niet willen.

Tip 6: Rond of langwerpig?

Dat, net als mensen, ieder stuk fruit uniek is, is een feit. Maar let er bij de ananas op dat het stuk fruit goed volgroeid is. Zijn de zogenoemde ‘oogjes’ helemaal volgroeid? Dat zijn de zaken waar je op moet letten 😉

Tip 7: Even lekker voelen…

Een beetje massage is nooit weg. Even zachtjes knijpen kan bij een ananas dan ook geen kwijt. De vrucht moet stevig zijn en niet te veel indeuken.

Tip 8: Zwaargewicht in het fruitschap

Hoe zwaarder de ananas, hoe meer sap er in zit! Lekker hoor.

Heb je de holy grail onder de ananassen in handen? Check dan even bij Wikihow hoe je die zo lang mogelijk lekker smakelijk houdt. Maar, je kunt ‘m natuurlijk ook in één keer opeten. Geniet ervan!

Reageer op artikel:
Met deze 8 tips check je of een ananas rijp is
Sluiten