Alex Ebbers
Alex Ebbers Froot 29 dec 2017

Zo lief! Mensen doneren winterjassen aan honden van daklozen

Veel van de dakloze mensen op straat hebben hun trouwe viervoeter naast zich zitten. Ze steunen elkaar in zware tijden en zullen nooit van elkaars zijde wijken. Daarom besloot een actiegroep de handen ineen te slaan en winterjassen doneren aan de lieve honden die hun baasjes zo warm houden tijdens de koudste maanden van het jaar.

vrouw met hond onder dekentje op straat
The Dodo
man met hond op straat onder dekentje
The Dodo

De actie

Leden van de grootste dierenwelzijnsorganisatie in Engeland struinen deze winter de straten af, op zoek naar daklozen en hun dieren. Ze bieden hen speciale, waterdichte jassen aan om de beestjes warm en veilig de winter door te brengen.

vrouw met hond op straat
The Dodo

Een klein gebaar

De daklozen zijn elke keer dat ze een jas krijgen zo ontzettend blij en dankbaar, en hun lieve viervoeters lijken ook geen problemen met het cadeautje te hebben. Amy Quirk, de dame die de veldoperaties leidt, vertelt over de actie: “Hoewel we ze niet allemaal kunnen helpen, wilden we toch wat vriendelijkheid tonen, deze winter. Voor velen is hun hond hun leven en willen ze het beste voor hun. Dus door deze jassen nu uit te delen, helpen we ze een klein beetje hun dieren, waar ze zo op vertrouwen, gelukkig en gezond te houden.”

hond met jas aan likt donateur
The Dodo
hond met jas aan en zijn baasje op straat
The Dodo

“Ze is mijn oren, ze is mijn schouders, ze is mijn beste vriend, ze is mijn bescherming, ze is alles.”

Lekker warm

Niet alleen mensen zetten zich in voor honden die het koud hebben: deze viervoeter is ook erg zorgzaam voor zijn soortgenootje.

Reageer op artikel:
Zo lief! Mensen doneren winterjassen aan honden van daklozen
Sluiten