A. de Jong
A. de Jong Froot 30 mei 2018

De meest memorabele WK voetbal-momenten staan nu op bierviltjes

Voetbal en bier gaan goed samen. Hebben we het even niet over sommige malloten op de tribune. De Amerikaanse designers en vrienden Gordon Reid en Callum Stephenson maken de combinatie voetbal en bier nóg leuker. Ze hebben onder de naam Weird World Cup twintig memorabele momenten uit de historie van het WK voetbal laten illustreren en op bierviltjes gedrukt.

De goal van Robin van Persie tegen Spanje

Weet je nog? Vier jaar geleden, toen we kansloos waren tegen Spanje en Robin van Persie voor de ommekeer zorgde met een duikkopbal waarvoor Beb Bakhuys zich in zijn graf omdraaide? Juist, dat is een van de memorabele momenten die op een bierviltje staat gedrukt.

werid world cup, robin van persie, wk voetbal, bierviltjes

De twee vrienden hebben hun favoriete designers (waaronder Yarza Twins, Velvet Spectrum, Brand Nu, Hey Studio, Craig Oldham, Leta en Wade) gevraagd om een memorabel of hilarisch moment uit te kiezen en te illustreren. Ze verkopen de bierviltjes online voor 5 dollar (shipping naar Nederland mogelijk), al het geld gaat naar een organisatie die zich inzet voor kansarme jongeren, middels voetbalprojecten.

De Weird World Cup momenten op bierviltjes

De hand van god, zoals Maradona het zei, de kopstoot in de WK-finale van 2006 van Zidane tegen Materazzi (die op zijn beurt weer is afgebeeld als de mascotte van het WK van 1990 in Italië), de vuvuzela, het totaalvoetbal; Weir World Cup is een originele en vooral artistieke verzameling momenten uit de WK-historie. Bekijk hieronder een compilatie.

weird world cup zidane
Mensah weird world cup
weird world cup beckham
weird world cup hand van god maradona
weird world cup hand van god
weird world cup ronaldinho
weird world cup ronaldo
weird world cup totaalvoetbal
weird world cup vuvuzela
Reageer op artikel:
De meest memorabele WK voetbal-momenten staan nu op bierviltjes
Sluiten