Geert de Wekker
Geert de Wekker Froot 4 jan 2017

Meisje (3) snapte niet hoe de ‘toast’ van Oud & Nieuw werkte. Dus nu hebben ze een nieuwe traditie

Met Oud & Nieuw vieren we dat er weer een heel nieuw jaar begint en dat doen we vaak met oliebollen, vuurwerk en… door een toost (of op z’n Engels ‘toast’) uit te brengen met champagne!

Maar voor de kleine kinderen onder ons kan het misschien tot wat verwarring leiden als ze sommige woorden nog niet goed kennen. Dit gebeurde bij Kirstin en Bill thuis toen hun 3-jarige dochter voor het eerst vragen ging stellen over de tradities met Oud & Nieuw. Bij Kerstmis horen cadeaus en het dochtertje hoopte dat het ook zo zou zijn met het vieren van een nieuwjaar, maar haar moeder Kirstin vertelde dat ze bij Oud & Nieuw een glaasje bubbels drinken met een toost. Het meisje stelde hierna geen vragen meer en bleef wachten tot het eindelijk zover was.

Later die avond toen de hele familie bij elkaar zat, rende het dochtertje de kamer binnen en schreeuwde, ‘Gaan we nu bubbels drinken en toast eten?’ Kirstin en Bill schoten in de lach, want zij wisten meteen waarom ze dit vroeg. Bij een toost dacht het dochtertje kennelijk al die tijd aan een geroosterd broodje, een ‘toast’ dus. Het dochtertje keek er blijkbaar al die tijd erg naar uit, dus om haar niet teleur te stellen, ging het brood in het broodrooster en de kinderchampagne werd ingeschonken. Een nieuwe traditie was gezet voor elk komend jaar! Ze gingen toosten met toast!

Over toast gesproken, heb je deze broodrooster wel eens gezien?

Reageer op artikel:
Meisje (3) snapte niet hoe de ‘toast’ van Oud & Nieuw werkte. Dus nu hebben ze een nieuwe traditie
Sluiten