Tessa Ham
Tessa Ham Froot 13 jul 2018

McDonald’s herontwerpt frietdoosje, met extra vakje voor de ‘lucky wedge’

Laten we even eerlijk zijn: per ongeluk een aardappel wegde of curly fry tussen je normale patatjes vinden, is het beste wat je kan overkomen in een McDonald’s, Burger King of welke fastfoodketen dan ook. Ter ere van Nationale Patat Dag in Puerto Rico, paste McDonald’s daarom op geniale wijze zijn verpakking van de beroemde franse frietjes aan.

McDonald’s frietjes krijgen extra vakje voor ‘lucky’ wegde

In Puerto Rico kunnen mensen nu voor één dag zo’n aangepast frietje bestellen. Het doosje heeft een extra vakje aan de voorkant waar je een ‘lucky’ wedge in kunt doen. Het is de eerste keer dat de fastfoodketen zijn verpakking aanpast. In deze toffe video< zie je hoe de verpakkingen zijn gemaakt door reclamebureau TBWA San Juan. [video width="1280" height="720" mp4="https://froot.nl/wp-content/uploads/2018/07/McDonalds-video.mp4"][/video]

Van 1 aprilgrap naar realiteit

Het begon eigenlijk als een 1 aprilgrap. In een Facebook-post kondigde McDonald’s zogenaamd aan te starten met de Ñapapitas, een portie friet inclusief een kipnugget of wedge. Maar ze kregen daar zoveel positieve reacties op, dat ze besloten het voor één dag realiteit te maken.

Ik hoor het je denken: waarom is het vandaag geen Nationale Patat Dag bij ons? Niet getreurd, wij hebben de Week van het Friet en die komt er ook nog eens bijna aan. Van 29 september tot en met 7 oktober hoef je geen excuusje te bedenken om elke dag friet te eten. Hint aan McDonald’s in Nederland: wij willen dit ook!

Reageer op artikel:
McDonald’s herontwerpt frietdoosje, met extra vakje voor de ‘lucky wedge’
Sluiten