Een stijlsaluut aan Martin Luther King, die zijn kledingstijl tot kunst verhief

A. de Jong 4 apr 2018 Froot

Vandaag 50 jaar geleden werd Martin Luther King Jr. vermoord. We weten van dit icoon dat het een held was. Dat hij dominee was en dus prachtige preken kon houden. Dat hij een van de prominentste leden van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging was en onmetelijk veel heeft betekend voor de zwarte gemeenschap in Amerika. Dat hij de nobelprijs van vrede won in 1964. En zo kunnen we nog even doorgaan.

Wat minder mensen weten is dat hij een zeer uitgekiende kledingsmaak had. In ieders geheugen staat Martin Luther King in een zwart pak met een perfect bijpassende stropdas gegrift. Mouwen precies op lengte, stijlvolle en sobere manchetknopen en een klassieke Rolex om zijn linkerpols. Alleen daarvoor maken we al een diepe buiging, maar buiten zijn preken in pakken om was King pas écht een stijlgoeroe.

Civil Rights Icon Martin Luther King Jr. was gifted a gold Rolex Datejust with jubilee band by Rolex. He wore the watch everywhere, as evidenced by the numerous photos of him wearing it. I couldn't find a photo of the exact watch, but a similar gold Datejust from the 50s/60s is pictured above.

A post shared by THE WRIST ENTHUSIAST | watches (@wristenthusiast) on

De outfits van Martin Luther king

Om onze woorden kracht bij te zetten, hebben we een aantal stijlvolle outfits van de grote held op een rijtje gezet.

King de player

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst

Ho-ly sh*it. Wat een baas. Nu weten we pas waarop Playboy-oprichter Hugh Hefner zijn stijl heeft geïnspireerd. Martin Luther King droeg deze satijnen kamerjas alleen niet in een huis vol blote vrouwen, maar tijdens een interview over burgerrechten in Harlem Hospital. Diepe buiging. Om over dat perfect gesneden snorretje maar te zwijgen.

King de nonchalante mooiboy

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst

Een pantalon met hoge taille, overhemd met korte mouwen en vogeltjesprint en daaronder een klassieke tanktop. Dit is zo ongelooflijk 2019. En het leuke is, zo fashionable nonchalant liep hij thuis gewoon rond. En maar boeken lezen uit die bibliotheek van hem.

De Sun King

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst

Als iemand ons kan vertellen waar King deze zonnebril vandaan heeft of welk type dit is, dan krijgt hij of zij direct een fles wijn opgestuurd. En als iemand het perfecte zonnebrillenhoofd heeft, dan is het Martin Luther King wel.

King Capone

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst, getty

Voor zijn rechtszaak rond de Montgomery Bus Boycott kwam Martin Luther King als een heer aan. Of beter gezegd: als een maffiabaas van het meest stijlvolle soort. Al Capone zou zich in zijn graf omdraaien bij het zien van deze foto.

King de absolute eindbaas

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst, getty

Kijk Martin Luther King nou zitten. Rieten hoedje, superslicke zonnebril, lekker zandkleurig (vermoeden we) pantalonnetje en een shirt met de perfecte snit en print. Als we er voor de rest van ons leven zo bij zouden moeten lopen, zouden we er direct voor tekenen.

King de smooth operator

martin luther king, mode, kunst, stijl, kledingstijl

Martin Luther King had meer dan alleen zwarte pakken. Hij liep er gewoon altijd smooth bij, alles stond hem. Hier zit hij thuis een bakkie te drinken in een outfit waarin je zelfs op de Paris Fashion Week nog bekijks trekt.

Martin Luther King – de dromer

martin luther king, mode, stijl, kunst

Zo kennen we hem allemaal. Gesoigneerd tijdens een van zijn krachtige preken. I have a dream.

Reageer op artikel:
Een stijlsaluut aan Martin Luther King, die zijn kledingstijl tot kunst verhief
Sluiten