Froot 25 mei 2017 Kirsten Beukers

De manier waarop jij en je partner elkaars hand vasthouden zegt veel over jullie relatie

Als je wel eens verliefd bent geweest, dan weet je hoe goed het voelt om hand-in-hand te lopen met je lover. Misschien is het je nooit opgevallen, maar de manier waarop jullie elkaars handen vasthouden zegt veel over je relatie en de fase waarin je als koppel zit. Bij Bright Side maakten ze een aantal afbeeldingen om uit te leggen hoe het precies zit met handje vasthouden.

1. Palm naar beneden

Als je op deze manier handen vasthoudt, dan is jullie relatie gebaseerd op affectie maar niet op passie. Degene die zijn handpalm naar beneden gericht heeft, neemt meer initiatief, heeft een sterkere persoonlijkheid en is daadkrachtiger.

2. Vinger in elkaar gestrengeld

In elkaar gestrengelde vingers zijn een teken van passie en een sterke connectie tussen twee mensen. Als je elkaars handen op deze manier vast hebt moet de grip wel stevig zijn, want een relaxte grip is niet zo’n goed teken.

3. Eén vinger vast

Deze manier toont aan dat jullie beiden waarde hechten aan je onafhankelijkheid. Zulke koppels weten elkaar ruimte en privacy te geven. Het kan ook zo zijn dat één van de twee voelt dat het misschien beter is om vrienden te zijn.

4. Ondersteuning van de andere hand

Als je gebruikt maakt van ondersteuning van een extra hand, betekent het dat het serieus is tussen jullie twee. Helaas is het niet altijd een positief teken: het kan ook betekenen dat diegene een bezitterig persoon is.

5. Gehaakte armen

Deze manier wordt vaak door koppels gebruikt wanneer ze naar een evenement of speciale gelegenheid gaan. Als jullie elkaar altijd zo vasthouden betekent het dat degene die de arm vasthoudt op zoek is naar veiligheid of zich een beetje onzeker voelt in de relatie.

6. Vingers vasthouden en zacht aan de hand trekken

Dit kan aangeven dat jullie niet op dezelfde lijn zitten. Wie het meest aan de hand trekt, is de ander aan het pushen om te snel beslissingen te maken. Het kan ook een teken zijn dat één van jullie klaar is met de routine in de relatie.

7. Geen handen vasthouden

Als je geliefde jouw hand niet wil vasthouden kan dit een teken zijn dat hij of zij je niet zo leuk meer vindt. Maar, het kan óók het gevolg zijn van verlegenheid of het verlang naar privacy.

Lees ook: Wat jij als eerste in deze optische illusies ziet zegt wat over je persoonlijkheid

Reageer op artikel:
De manier waarop jij en je partner elkaars hand vasthouden zegt veel over jullie relatie
Sluiten