Deze man uit Zandvoort heeft al meer dan 1200 (!) flessenpostbrieven gevonden

‘Ik heb alle tijd van de wereld, maar in plaats van te praten met andere oude mensen, loop ik liever over het strand om te zien wat voor verrassingen er liggen.’

Dat is het motto van Wim Kruiswijk uit Zandvoort. Al 34 jaar lang loopt hij over het Zandvoortse strand om te genieten van het mooie uitzicht over zee, maar ook om te zien wat de zee te bieden heeft. Wat is er zoal aangespoeld? Flessenpost wellicht?

flessenpost froot 1

In 1983 vond hij drie flessenbostbrieven, iets waarvan hij aangenaam verrast raakte. Maar nog leuker vond hij het toen hij besloot de afzenders terug te schrijven en daarna ook nog eens antwoord terug kreeg. Dat was het moment dat hij besloot flessenpost te verzamelen. Nu, 34 jaar later heeft hij inmiddels al meer dan 1200 (!) brieven gevonden.

Prachtig toch?

Ook al duurt het soms dagen of zelfs maanden voor hij weer een nieuwe brief vindt, toch vindt hij de zoektocht en de verrassingen zo spannend dat het hem altijd bezig houdt.

Een boek vol flessenpost

Benieuwd naar wat er nou eigenlijk in die brieven stond? Je kunt het lezen! Want Wim Kruiswijk schreef in 2010 een boek genaamd Flessenpost waarin hij de brieven laat zien en vertelt hoe hij ze keer op keer weer weet te vinden.

Lees ook: Hoe stuur je een brief naar IJsland als je geen naam en adres hebt? Zo!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Deze man uit Zandvoort heeft al meer dan 1200 (!) flessenpostbrieven gevonden
Sluiten