Man stopt 6 kwarteleitjes uit de supermarkt in een broedmachine. En dan…

Misschien heb je het afgelopen week al op Facebook voorbij zien komen. Een bericht van Fiona Bottema die een experiment uitvoerde met kwarteleitjes uit de supermarkt. Ze had namelijk wel eens gehoord dat er tussen de kwarteleitjes die je in de supermarkt koopt af en toe een bevrucht eitje kan zitten. Tijd voor een experiment met wat eitjes en een broedmachine. En jawel… Er kwamen wel degelijk levende kwartels uit.

Echter voerde Alwyn Wils ondertussen toevallig precies hetzelfde experiment uit, alleen filmde hij het hele proces ook nog eens van begin tot eind. En… Ook bij hem slaagde het experiment. Bekijk hieronder maar hoe van de zes eitjes, één eitje tot leven komt. Maak kennis met Albert:

‘Ik wist eigenlijk 10 jaar geleden al dat de kwarteleitjes uit de supermarkt bevrucht kunnen zijn’, vertelt Alwyn. ‘Maar nu ik drie dochters heb, vond ik het leuk dit nog eens uit te proberen.’

Volgens de supermarkt zijn de eieren normaal gesproken nooit bevrucht, omdat de hennetjes gescheiden blijven van de haantjes, maar blijkbaar is er een haan tussendoor geglipt. Echter is het wel erg toevallig dat zowel Fiona als Alwyn enkele bevruchte eitjes hebben kunnen kopen. Maar maak je geen zorgen, of de eitjes nou bevrucht zijn of niet, je kunt ze gewoon eten.

Wil je op de hoogte blijven van Albert, het lelijke eendje? Volg hem dan op dit YouTube-kanaal.

Reageer op artikel:
Man stopt 6 kwarteleitjes uit de supermarkt in een broedmachine. En dan…
Sluiten