Mark
Mark Article 2 jan 2016

Man plaatst ontroerend Facebook-bericht namens zijn overleden vrouw

Heather McManamy kreeg in 2013 haar diagnose. Ze had borstkanker. Haar ziektebed duurde tot vorige maand toen Heather spijtig genoeg overleed op 36-jarige leeftijd. Heather was getrouwend met Jeff en samen kregen ze een dochter: Brianna.

Maar voordat Heather overleed, schreef ze een afscheidsboodschap die haar man Jeff na haar overlijden naar buiten mocht brengen. Jeff gaf gehoor aan het verzoek van zijn geliefde en plaatste het bericht op de Facebook-pagina van Heather. Hieronder lees je de vrij vertaalde tekst:

Dus… Ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat ik schijnbaar dood ben. Het goede nieuws is dat, aangezien je dit leest, jij dat niet bent. Tenzij ze WiFi in het hiernamaals hebben, natuurlijk.

Ja, dit is verschrikkelijk. Het is onbeschrijflijk verschrikkelijk. Maar ik ben zo verdomd blij dat mijn leven vol liefde, blijdschap en fantastische vrienden zat. Ik kan oprecht zeggen dat ik nergens spijt van heb. Dat ik ieder sprankje energie gebruikt heb, om mijn leven tot het maximale te leven. Ik hou van jullie allemaal. Bedankt voor dit fantastische leven.

Welke religie je ook aanhangt, ik ben blij voor je. Maar respecteer dat mijn familie niet religieus is. Vertel Brianna alsjeblieft niet dat ik in de hemel ben. Straks denkt ze dat ik liever elders wilde zijn dan bij haar. Terwijl ik alles heb gedaan om bij haar te zijn. Er is geen plek, absoluut geen plek, waar ik liever ben dan bij haar en Jeff. Verwar haar alsjeblieft niet en laat haar geloven dat ik niet in de hemel ben.

Want, daar ben ik niet. Ik ben hier. Maar niet langer in het lichaam dat zich tegen me keerde. Mijn energie, mijn liefde, mijn lach, de ongelooflijk fijne herinneringen. Het is allemaal hier. Bij jullie. Als je aan me denkt, voel dan geen droefheid of medelijden. Lach en weet dat we het fantastisch hebben gehad. Het was ongelooflijk mooi. Ik haat het om mensen verdrietig te maken. Ik wil mensen laten lachen. Dus in plaats van te huilen om het verdrietige einde van mijn leven, lach om de herinneringen die we samen maakten en het plezier dat we hadden.

Vertel Brianna verhalen van vroeger zodat ze weet hoeveel ik van haar houd en hoe trots ik altijd op haar zal zijn. Want ik vind niets mooier dan haar mama zijn en blijven. Niets. Ieder moment met haar bracht me een geluk waarvan ik nooit dacht dat het bestond. Tot zij in ons leven kwam.

En zeg niet dat ik ‘verloor van kanker’. Want kanker heeft misschien alles van me afgenomen, maar mijn liefde, hoop en blijdschap heb ik nog. Het was geen ‘gevecht’. Het was gewoon het leven. En het leven is willekeurig en oneerlijk. Dat is gewoon hoe het soms gaat. Ik heb niet verloren, verdomme. De manier waarop ik jarenlang leefde met de ziekte, is wat mij betreft een overwinning. Onthoud dat, alsjeblieft.

Dat ik meer dan tien jaar mocht doorbrengen met de liefde van mijn leven en mijn beste vriend Jeff, maakt me onbeschrijflijk gelukkig. Echte liefde bestaat. Iedere dag stond bol van liefde en humor met Jeff. Hij is oprecht de beste man in het universum. Ondanks al het gedoe dat kanker veroorzaakte, was hij vastberaden om te blijven. Zelfs op de slechtste dagen, vonden we manieren om samen te lachen. Ik hou meer van hem dan het leven zelf en ik geloof dat onze liefde voor altijd blijft bestaan. Tijd is het meest waardevolle op aarde en ik ben dankbaar dat ik mijn tijd mocht delen met Jeff.

Ik hou van je, Jeff. Ik geloof dat Brianna onze vleesgeworden liefde is. Dat is best awesome. Dat ik zo vroeg afscheid moest nemen, doet pijn. Dat ik je hart op deze manier doe breken, doet me intens veel pijn. Ik hoop dat naar mate de tijd vordert, dat je met een glimlach aan me terugdenkt. Want holy shit; wat hebben we een leven samen gehad. Google ‘Physicist’s Eulogy’ en weet dat zelfs de wetenschap snapt dat ik altijd bij je zal zijn. Ik weet dat als je goed genoeg kijkt, dat ik er altijd zal zijn. Op een niet-enge manier. Je bent mijn alles en ik koester iedere seconde die we samen doorbrachten.

Vrienden, ik hou van jullie allemaal. Bedankt voor dit inspirerende leven. Een speciaal bedankje aan alle fantastische dokters en verpleegkundigen die zo goed voor me zorgden. Dankzij jullie heb ik iedere mogelijke goede dag gekregen. Vanuit de grond van mijn hart wens ik al mijn vrienden lange en gezonde levens. Ik hoop dat jullie dezelfde waardering voor het leven ervaren als ik.

Als je naar mijn begrafenis gaat, zorg dan dat je een drankrekening achterlaat waar ik trots op kan zijn. Draai het nummer ‘Keg on My Coffin’ en dans op de bar. Vier de schoonheid van het leven met een fantastisch feest omdat je weet dat ik het zo gewild zou hebben. Ik geloof dat ik op een vreemde manier bij jullie zou zijn. Ook omdat ik feestjes missen haat.

Ik kijk er naar uit om jullie vanuit het hiernamaals te bezoeken. Want dit is geen vaarwel maar een tot ziens. Doe me een plezier en denk dagelijks een paar minuten aan hoe breekbaar het leven kan zijn. En vergeet nooit; Iedere dag telt.

Lees hieronder het originele bericht:

Hello all,I am posting this on behalf of the love of my life. These are her words. Much love to all. – Jeff…

Posted by Heather McManamy on dinsdag 15 december 2015

Reageer op artikel:
Man plaatst ontroerend Facebook-bericht namens zijn overleden vrouw
Sluiten