Geert de Wekker
Geert de Wekker Froot 16 jan 2017

Man breekt zijn nekt en vriest bijna dood in de sneeuw, maar zijn hond redt zijn leven

Oud en Nieuw hoort voor iedereen een feestelijk gebeuren te zijn. En dat betekent dat iedereen het nieuwe jaar gezond en wel zou moeten beginnen. Maar dit was helaas bijna niet het geval voor Bob uit Northern Michigan. Hij ging rond 22:30 uur nog wat hout halen voor zijn open haard toen hij uitgleed in de sneeuw en zijn nek brak! Half verlamd in de sneeuw, dicht bij lichamelijke onderkoeling en niemand in de directe omgeving, had Bob weinig kans op overleving.

Schreeuwend tot hij zijn stem verloor lag Bob verkleumd in de sneeuw, totdat zijn redding kwam: zijn hond Kelsey. Kelsey hield hem warm en alert zodat hij bij bewustzijn zou blijven. Ook begon ze te blaffen en te huilen om zo hulp in te schakelen. De dichtstbijzijnde persoon die in de buurt was om Kelsey mogelijk te horen was zijn buurman die op 400-meter afstand woonde. Maar met Oud en Nieuw is de kans natuurlijk vrij klein dat je buiten een huilende hond hoort, tussen al het vuurwerk door. Na ruim 19-uur verloor Bob zijn bewustzijn.

Maar Kelsey gaf  niet op. “Ze zette een krijsend gehuil op wat mijn buurman opmerkte. Hij vond mij uiteindelijk om 18:30 op Nieuwjaarsdag,” vertelt Bob. Bob werd met haastige spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij bij aankomst een lichaamstemperatuur van 21ºC had. Ook had hij een ernstige hernia in de nek, die doorliep tot zijn benen waardoor hij half verlamd was. Dankzij de goede en acute hulp en verzorging heeft Bob het overleefd. Dit was niet gebeurd als zijn hond er niet was geweest die nooit zijn zijde heeft verlaten en ervoor zorgde dat Bob gevonden werd. Kelsey was de held van de dag en bewijst maar weer dat honden ontzettend trouw zijn en misschien wel onze beste vrienden zijn.

Bekijk ook: Oude honden, trouwe vrienden

Reageer op artikel:
Man breekt zijn nekt en vriest bijna dood in de sneeuw, maar zijn hond redt zijn leven
Sluiten