Froot.nl
Froot.nl Froot 17 okt 2017

Maine Coon functioneert als het gehoor van zijn dove baasje, thuis én op de zeilboot

Het duurde niet lang voor Skatty kon genieten van het water: de Maine Coon ging al mee op de zeilboot toen hij pas vier maanden oud was! Zijn baasje, Paul Thompson, is een fervent zeiler en besloot de prachtige kat mee te nemen tijdens een reis naar Nieuw-Zeeland.

“Tijdens de reis besloot hij me te vergezellen in de kajuit, en tot op de dag van vandaag komt hij daar nog steeds,” vertelt de avonturier aan The Dodo. “In het begin was het wel een beetje ongemakkelijk om een zeilboot te besturen met een jonge kitten die steevast op je schoot wil zetten, maar het is ons gelukt! Als de zeilen eenmaal gehesen zijn ontspant hij.”

Het is niet altijd vlekkeloos gegaan: Skatty heeft een aantal ongelukjes gehad: één keer gebeurde het dat hij in het water viel. Gelukkig had Thompson meteen in de gaten wat er gaande was en hij haalde uit het water om het dier vervolgens af te drogen en op te warmen.

“Zodra het ochtend wordt gaat hij het dek op om te kijken naar de vogels die voorbij komen,” vertelt Thompson. “Na een uur of twee komt hij dan weer binnen voor zijn ontbijt om vervolgens weer een tukkie te gaan doen.”

Net als bijna iedere andere kat heeft ook Skatty zo z’n gekke kwartiertje: ‘s avonds rent het beestje als een razende over de boot. “Alsof hij de duivel heeft gezien!”

Meer dan alleen gezelschap

Skatty heet voluit Strauss von Skattebolof Rebelpaws. Haast koninklijk! Het dier is meer dan alleen gezelschap voor de zeiler: Thompson is namelijk doof en het dier helpt hem te navigeren!

Zonder enige training

Paul vertelt: “Skatty is​ ​mijn gehoor! Zonder enige training begreep hij dat ik niet kan horen en heeft hij zijn eigen manier gevonden om dingen aan mij duidelijk te maken.” Niet alleen laat de kat het weten als er andere boten aankomen, maar ook wanneer er mensen aan de deur zijn – wanneer de twee aan land verblijven – en of de telefoon gaat. Wat een slimmerik!

“Eigenlijk komt het er op neer dat ik gewoon heel goed zijn lichaamstaal in de gaten houdt en zo vertelt hij me wat ik kan verwachten. Ik vermoed dat iedereen meer kan opsteken van zijn of haar kat, als ze goed letten op hun bewegingen.”

Hoe slim andere katten dan ook zijn, Thompson kan niet meer zonder zijn Skatty: “Ik vind zijn gezelschap geweldig en ik leer de wereld te zien door zijn ogen. Met een kat aan boord moet je het wat rustiger aan doen en zo kun je meer genieten.”

Volgens de zeiler heeft de pluizenbol het heerlijk. En dat de kat polydactylie heeft helpt waarschijnlijk ook: de kat heeft geen vijf maar zes tenen aan elk pootje en staat zo een stukje steviger!

Thompson doet er alles aan op de situatie zo veilig mogelijk te houden. Zo hangt er bijvoorbeeld áltijd een handdoek in het water waar de kat zich aan naar boven kan hijsen, mocht hij in het water vallen. ‘s Nachts wordt het dier in de cabine opgesloten, zo kan het toch niet per ongeluk misgaan. Slim.

Wat een levensgenieters met z’n twee:

Op de hoogte blijven van de avonturen van Skatty en Thompson? Dat kan via Facebook en Instagram.

Miauw!

Wil je meer hartverwarmende kattenverhalen lezen? Check dan even de kattenbasket!
[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Maine Coon functioneert als het gehoor van zijn dove baasje, thuis én op de zeilboot
Sluiten