Inga Stoit
Inga Stoit Froot 23 jun 2018

8 handige life hacks met een tennisbal

Een tennisbal, die heeft iedereen wel in huis liggen. Het lijkt een heel simpel ding, maar het is zo veel meer dan dat. Naast een potje tennis kun je er bijvoorbeeld je hond mee vermaken, maar dat is logisch. We richten ons nu op de innovatieve ideeën. 8 life hacks met een tennisbal.

Tennisballen voor je donsjas en slaapzak

Je donsjas moet je nooit met normaal wasmiddel wassen. Dons bevat natuurlijke vetten en die worden afgebroken door normale wasmiddelen. Was je jas daarom apart en gebruik om de wasmachine op te vullen tennisballen die tegelijkertijd de donsvulling los kloppen en schudden. Hetzelfde geldt voor je slaapzak en al je andere kleding met dons.

tennisbal, life hacks

Een tennisbal voor je nekmassage

Wikkel twee paar tennisballen in een sok en gebruik deze als nekmasseur. Opmerkelijk, maar krachtig en effectief tegelijkertijd.

life hacks tennisbal

Wasverzachter

Tennisballen zijn het nieuwe Zwitsal. De geur moet je er nog even bij fantaseren, maar ultieme zachtheid gegarandeerd.

life hacks tennisbal

Hondenkoekjes bewaren

We zeiden het al: met een tennisbal kun je een hond vermaken. Maar je kunt er ook koekjes voor je hond in bewaren. Ideaal. Rechts de bal waarmee je gooit en in je linker jaszak een tennisbal voor de koekjes.

life hacks tennisbal

Kabels sorteren

Steek de uiteinden van al je kabels door een tennisbal, zodat ze eindelijk eens op de goede plek blijven liggen.

Life hacks tennisbal

Stoelpoten

Voor iedereen die zijn of haar vloer wil sparen is dit een creatieve oplossing. Het voorkomt krassen en een hoop gepiep.

Life hacks tennisbal

Vlekverwijderaar

Geen Vanish, maar een tennisbal. Wrijf met de bal over de houten vloer en verwijder de zwarte strepen.

Life hacks tennisbal

Hangsysteem

Monteer de bal in je kast en je hebt ineens superhandige schoenhangers. Werkt prima en scheelt een hoop ruimte.

Life hacks tennisbal

Telefoonhouder

Snij de de onderkant van de tennisbal af en maak er een snee in. Zo creëer je en standaard voor jouw eigen minitelevisie, waarmee je handsfree kan kijken.

Life hacks tennisbal

Sleutelhanger

Oke, je hebt je sleutels voorzien van een kleurtje maar bent ze nog altijd kwijt in huis. Hoe fix je dat? Je kan ze om te beginnen altijd op dezelfde plek leggen. Maar wat je ook kan doen is een tennisbal opensnijden, ogen erop plakken en je sleutel eraan hangen. Ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook bijzonder handig.

life hacks, thuis, tennisbal

Meer life hacks

Check ook deze top 9 life hacks voor in het huishouden en deze top 10 life hacks voor foodies. Vergeten we nog bijna deze top 11 life hacks met pindakaas.

Reageer op artikel:
8 handige life hacks met een tennisbal
Sluiten