Mark Hofman
Mark Hofman Froot 8 jun 2018

10 Food Hacks die je leven ingrijpend veranderen #uhum

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Een taak die niet altijd even makkelijk is. Daarom zijn Life Hacks in het leven geroepen. Hiermee maak je dagelijkse handelingen net even iets makkelijker. 10 Food hacks die je leven ingrijpend veranderen.

#1 De magie van het chipszakje

Ken je dat? Zit je lekker op de bank naar je favo Netflix docu’s te kijken, begint het buikje flink te rommelen. Loop je richting de la, pak je de halve zak chips van gister en spuug je vervolgens alles over de bank omdat het niet meer te nassen is. Oorzaak? Het niet goed afsluiten van de zak! Oplossing? Gewoon de clipjes van een klerenhanger halen en deze op de zak zetten.

eten

#2 Lebberen zonder schade

Tijdens de warme dagen is het heerlijk om een verkoelend ijsje af te lebberen. Echter komt het in 99,9 procent van de gevallen voor dat er meer ijs op je handen zit dan in je mond. Daarom is dit GO GO Gadget Cupcake Vormpje de zomerhit van 2018!

eten

#3 Meer voor mij

Ook wel eens last van die kruimeldieven die je brood uit de koelkast halen? Ik wel! Daarom is het hoogtijd voor de broodnodige maatregelen, letterlijk. Met onderstaand zakje lijkt het net of er een flinke laag schimmel op de boterham zit en jat niemand het brood meer!

Disclaimer: je brood kan in de prullenbak eindigen.

food hacks, life hacks, eten drinken
food hacks, life hacks, eten drinken

#4 Kookboek op ooghoogte

Koken is lastig zat! Logisch dus dat je niet heel veel zin hebt om in een driedubbele schaar je instructies te lezen. Of om de reepjes komkommer van de tweede alinea te plukken met je vieze handen. Gelukkig is Oma Miep in het leven geroepen om je leven op dat gebied te beteren. En dat doet ze verdomd goed…

eten

#5 Koud bier in een kwartier

Bier vergeten koud te zetten en toch ongelooflijk uitgedroogd? Dan is het hoogtijd om de truc van de eeuw te hanteren. Je pakt keukenpapier, maakt het nat, rolt het om je biertje heen en binnen 15 minuten is je biertje ijskoud! Feest? Ik dacht het wel! Het kan overigens nog gekker: zo is je blikje bier in 2 minuten ijskoud.

eten

#6 De BBQ Afwas Bakjes Bonanza

Een BBQ organiseren is ontzettend leuk, maar je moet er wel een hoop door schoonmaken. Daarom is een kleine besparingstip altijd welkom, zeker wanneer het nog mega praktisch is ook! Normaal gesproken gooi je uitjes, sausjes, augurken en groenten in aparte bakjes. Superleuk, maar dat kan makkelijker mensen. Een heel stuk makkelijker.

eten

#7 Genie in a bottle

Froot.nl is niet de plek voor een redacteur om de fanboy uit te hangen, maar vandaag maak ik toch even een uitzondering. De persoon die bedacht heeft dat pannenkoekenbeslag prima in een lege ketchup fles kan, mag van mij de Nobelprijs in zijn zak steken.

eten

#8 Nutella dream dessert

Fan van Nutella en de inhoud maximaal willen benutten? Dan moet je er gewoon een paar bolletjes ijs in smijten! Zo bespaar je niet alleen een afwassessie, maar kan je ook nog eens genieten van een Nutella ijsje. BONUS!

eten

#9 Kroonlichter

Altijd moeite met het weghalen van een kroontje tijdens het eten van een aardbei? Geen probleem! Smijt alle messen (voorzichtig) het huis uit, want vanaf nu heb je alleen nog maar een rietje nodig.

eten

#10 Worst met slierten

Worst door je pasta? Je ziet het niet vaak, maar als we het doen moet het goed ook! Daarom is dit wel een hele unieke manier om je pasta op tafel te zetten. En dat is ook wat waard!

eten
Reageer op artikel:
10 Food Hacks die je leven ingrijpend veranderen #uhum
Sluiten