A. de Jong
A. de Jong Froot 16 mei 2018

Deze werkende flipperkast van LEGO is ‘a piece of art’

LEGO is het beste speelgoed dat je je als kind kan wensen. Dat weet je waarschijnlijk wel uit je eigen jeugd, maar ook als volwassen persoon blijkt LEGO nog altijd fantastisch te zijn. Je kunt er namelijk van alles en nog wat mee doen. Als inspiratie heb je bijvoorbeeld deze desk toy, die Star Wars met LEGO combineert en waar je eindeloos naar kunt kijken. je kunt je LEGO-skills echter ook naar een hoger niveau tillen en een flipperkast te bouwen. Dat is hetgeen dat Bre Burns heeft gedaan.

LEGO flipperkast

Zij heeft LEGO gemaakt om een speciale flipperkast te maken. En dan niet eentje die leuk staat in hobbykamer, maar echt eentje die gewoon volledig werkt en waar je helemaal los mee kunt gaan. De kast is opgebouwd uit meer dan 15.000 LEGO-steentjes. Het idee van de Benny’s Spaceship Adventure-flipperkast begon volgens Burns in maart 2017 en na zo’n 200 tot 300 uur er aan hebben gewerkt is het compleet af.

Daarbij heeft ze niks in elkaar geschroefd of met lijm bevestigd of gebruik gemaakt van dingen die niet van LEGO zijn, behalve de flipperballen zelf dan. Het is een resultaat waarmee ze hoopt anderen te inspireren en zelf prachtige dingen van LEGO te bouwen. Ze wil een inspiratie zijn en op verschillende beurzen staan, om daar kinderen blij te maken met de mogelijkheden die LEGO te bieden heeft.

lego, flipperkast

En er is veel mogelijk. Om maar wat te noemen: een Airbnb die bijna volledig van LEGO is gemaakt. Of wat te denken van deze katten.

Reageer op artikel:
Deze werkende flipperkast van LEGO is ‘a piece of art’
Sluiten