Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 5 mrt 2018

Geen van de limited edition-polo’s van Lacoste kunnen kopen? Niet getreurd, je kunt nog steeds helpen!

Afgelopen week heeft kledingmerk Lacoste – dat kledingmerk met de bekende krokodil als logo – iets heel moois gedaan: ze hebben hun krokodil vervangen voor andere bedreigde diersoorten om meer awareness te kweken voor bedreigde diersoorten.

Beperkte oplage

Lacoste ging de samenwerking aan met International Union for Conservation of Nature om tien nieuwe designs voor hun shirtjes te fabriceren. Het aantal shirts dat per bedreigd diersoort werd gemaakt stond gelijk aan hoeveel van die dieren er nog over zijn.

kledingmerk lacoste vervangt de krokodil voor bedreigde diersoorten
Lacoste

Als een razende

Heb je zo’n polo van Lacoste te pakken weten te krijgen dan heb je niet alleen een collector’s item maar help je het IUCN ook met het beschermen van deze tien gekozen dieren. Binnen een paar dagen waren alle shirts al uitverkocht. Jammer, maar het is voor een goed doel. We kunnen hier alleen maar blij om zijn, eigenlijk. Nu de dieren nog.

(Nog) niet getreurd

Baal je als een stekker dat je nu geen polo hebt kunnen kopen? Sorry, man. Maar belangrijker: de dieren om wie het draait zijn nog steeds in nood. Wil je dan ook iets kunnen doen voor hen? Hier kun je doneren.

Reageer op artikel:
Geen van de limited edition-polo’s van Lacoste kunnen kopen? Niet getreurd, je kunt nog steeds helpen!
Sluiten