Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 28 mei 2017

Deze kunstenares was maar liefst 35 jaar bezig om haar huis te versieren met stenen en een lijmpistool

Een van de dingen die we gauw doen zodra we verhuizen is… Schilderen! Het is namelijk de snelste manier om een plek een beetje meer eigen te maken en naar smaak in te vullen. Wel zo makkelijk!

Maar, als je dan eenmaal gesetteld bent begint het echte werk pas… Je komt erachter wat werkt, wat niet werkt en wat je mist. Dat je zo nu en dan eens met je meubels aan het sjouwen bent is dan ook hartstikke normaal. Toch kun je er ook een levenswerk van maken om je huis te personaliseren… Lauri Svedberg heeft van haar huis geen thuis gemaakt, maar een waar kunstwerk!

Lauri kocht haar huisje in het Noorden van Minneapolis in 1979. Het was een klein optrekje, met één slaapkamer en één badkamer… Niet heel spannend dus.

Inmiddels is het interieur echt dé eyecatcher geworden en het huis heeft zelfs een eigen naam: Wolf House. Die naam kwam toen Larui een wolf schilderde op de buitenkant van haar woning. Het bleef overigens niet bij de geschilderde wolf… Er kwamen ook standbeelden van de hondachtige dieren.

Lauri in haar kunstwerk:

En met haar eigen ‘wolf’:

Niet alleen de wolven maken van Lauri’s huis iets opmerkelijks… Ze besloot met een lijmpistool stenen te plakken op het huis. Binnen, buiten, op de vloer en op de muren: meer dan 35 jaar is de Amerikaanse bezig geweest om het huis te versieren. Bijna al het geld dat de kunstenares verdiende met het baantje als docent ging op aan dit project.

Het project begon toen Lauri glas zocht om een raam te maken. Ze besloot glazen potten te gebruiken. Het lijmpistool waar ze dat mee deed werd haar beste vriend en na 35 jaar is Wolf House flink veranderd. Je zou toch denken dat Lauri en Wolfhouse nooit meer uit elkaar zouden gaan…

Fout! Lauri besloot in 2015 Wolf House te verkopen toen ze met pensioen ging. Of het huis er nog zo uitziet? Dat is maar de vraag. In ieder geval was er maar één Wolf House:

Hoe tof is het om van je woning je eigen (te) gekke plek te maken? Ook dit lange huis, dit piepkleine huis, dit Flintstone-optrekje en deze schoolbus als woning zijn heel apart!

Reageer op artikel:
Deze kunstenares was maar liefst 35 jaar bezig om haar huis te versieren met stenen en een lijmpistool
Sluiten