Onderzoek wijst uit dat je van krachttraining langer leeft

Ben je regelmatig in het krachthonk van de sportschool te vinden, dan heb je naast een breed torso ook een grote kans op een langer leven. Opdrukken, gewichtheffen en andere krachtpatseroefeningen zorgen er volgens onderzoek namelijk voor dat je minder kans hebt op een levensbedreigende ziekte dan mensen die geen krachttraining doen.

Krachttraining

Dit is onderzocht door onderzoekers uit New Delhi. Zij ondervonden dat mensen die regelmatig aan krachttraining doen, zo’n 23 procent minder kans hebben op een vroege dood. Daarnaast heb je ook 31% minder kans op een dood als gevolg van bijvoorbeeld kanker. Het onderzoek werd gedaan onder ruim tachtig duizend volwassenen en de resultaten werden gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology.

via GIPHY

Het maakt trouwens niet uit of je naar de sportschool gaat en daar gewichten gebruikt, of krachttraining doet met je eigen gewichten. Volgens de onderzoekers zijn de resultaten hetzelfde. ‘Veel mensen voelen zich geïntimideerd in de sportschool, helemaal in het gedeelte waar de gewichten zijn. Dat is ten eerste nergens voor nodig, maar dit hoeft je dus niet tegen te houden’, zegt hoofdonderzoeker Emmanuel Stamatakis.

Bekijk ook: Jep. Ook in de sportschool zijn er twee soorten mensen (en dit zijn ze)

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit dat je van krachttraining langer leeft
Sluiten