Eindelijk een korte animatie waarin homoseksualiteit ter sprake komt. En hij is prachtig!

Korte animatiefilms vinden we heerlijk om naar te kijken, ongeacht het onderwerp. Maar één ding is zeker: de liefde is een terugkerend onderwerp in heel veel films en dus ook in animatiefilms. Maar eigenlijk is het maar opvallend en vooral gek dat vrijwel alle hoofdpersonages in animatiefilms altijd hetero zijn. Totaal niet representatief dus als je het vergelijkt met de echte wereld, waarin 1 op de 10 mensen homoseksueel is.

‘Daar mag wel eens verandering in komen’ moeten Beth David en Esteban Braco, twee Amerikaanse studenten van het Ringling College of Art and Design in Florida, hebben gedacht, waarna het idee ontstond om In a Heartbeat te produceren. Ze besloten een korte animatie te maken over een verlegen jongen die heimelijk verliefd is op een jongen van zijn school, maar die er alles aan doet dit geheim te houden en in de kast te blijven. Klein ‘probleem’: zijn harst staat zo erg op hol dat hij het eigenlijk niet geheim kan houden…

Overigens is de productie van deze ontroerende animatie niet allemaal vanzelf gegaan, want tijdens de laatste fase van de productie zetten de makers een crowdfunding op, omdat ze $3.000 nodig hadden om een getalenteerde componist in te kunnen schakelen. Omdat het thema van hun film een gevoelige snaar raakte bij het publiek hebben ze uiteindelijk ‘iets’ meer opgehaald: ruim $14.000 dollar! De extra opbrengsten hebben ze vervolgens gebruikt om een live studio-ensemble te betalen.

Niet lang nadat de film uitkwam werd de korte animatie op allerlei festivals getoond én is ‘ie nu ook eindelijk online te zien. Wij zijn fan!

Meer van dit soort korte animaties zien?

Mooi! Want we hebben er nog veel meer voor je! Zoals deze prachtige korte animatiefilm waar 5 jaar over gedaan werd, of deze lieve animatie die letterlijk hartverwarmend is. Liever Pixar films? Dan hebben we altijd nog deze lijst van 18 (!) Pixar shorts voor je. Veel kijkplezier!

Reageer op artikel:
Eindelijk een korte animatie waarin homoseksualiteit ter sprake komt. En hij is prachtig!
Sluiten