Bekijk live hoe een koorddanser geblinddoekt tussen twee wolkenkrabbers wandelt

Moet je je voorstellen, je loopt over een koord tussen twee wolkenkrabbers in een van de meest winderige steden ter wereld. En dan ook nog eens geblinddoekt en zonder zekering of vangnet. Klinkt als een ware nachtmerrie, niet waar? Maar voor koorddanser Nik Wallenda is het werkelijkheid. En hij geniet er nog van ook. Op zoek naar een nieuwe zenuwslopende uitdaging loopt hij aanstaande zondag over een koord tussen twee wolkenkrabbers in Chicago. Zijn stunt is live te volgen op Discovery. En Froot zit as we speak in Chicago om het met eigen ogen te zien…

Nik Wallenda

Koorddanser Nik Wallenda(35), beter bekend als The King of the High Wire, is zevende generatie koorddanser en begon op zijn vierde al. Eerder liep hij al zonder zekering over een koord boven de Grand Canyon op een hoogte van 450 meter en boven de Niagara watervallen. Nu kan het bijna niet anders dan dat hij opnieuw de uitdaging aangaat, maar er dan nog een schepje bovenop doet: hij gaat koorddansen tussen twee wolkenkrabbers in Chicago, deels geblinddoekt. En alsof dat allemaal nog niet riskant genoeg is, staat Chicago ook nog eens bekend als ‘de stad van de wind’. Blijft hij opnieuw overeind met zijn gevaarlijkste stunt ooit?

Kijk live mee

In de nacht van zondag op maandag 3 november om 00:00 uur Nederlandse tijd zal The King of the Highwire de zenuwslopende luchtwandeling maken tussen de wolkenkrabbers van Chicago. Natuurlijk kun je dit live volgen op Discovery. Froots eigen verslaggever Marjolein is ter plaatse in Chicago en zal achteraf verslag doen van het hele event. Lig je dan op één oor, dan kun maandagavond om 20:00 de samenvatting bekijken op Discovery.

Kijk voor meer informatie over de zenuwslopende wandeling op de website van Discovery, waar je onder andere zelf de wandeling virtueel kunt belopen.

SkyScraper (1)
Reageer op artikel:
Bekijk live hoe een koorddanser geblinddoekt tussen twee wolkenkrabbers wandelt
Sluiten