Mark Hofman
Mark Hofman Froot 18 jul 2018

8 koele life hacks die je helpen tijdens de zomerhitte

De temperaturen rijzen de laatste weken de pan uit en dat brengt problemen met zich mee. Tijd om de zomerhitte te bestrijden met deze koele Life Hacks.

Koele Life Hacks

De zonnebrand is niet aan te slepen, zweetdruppels wandelen de polonaise op je voorhoofd en elke vorm van verkoeling is meer dan welkom. Het mag duidelijk zijn dat we te maken hebben met een warme zomer in Nederland. Dat brengt wel enige problemen met zich mee. Daarom hebben we een aantal tips voor je om de warme dagen een beetje door te komen. Het is immers hartstikke fijn dat mooie weer, maar een beetje verkoeling kan geen kwaad. Met deze Life Hacks, en je zelfgebouwde drinkhelm natuurlijk, komt dat in ieder geval helemaal goed!

Calm Down That 70S Show GIF by Laff - Find & Share on GIPHY

Beddengoed in de vriezer

Het klinkt misschien vreemd, maar het werkt best goed. Stop je kussensloop en deken even in een zak. Leg deze vervolgens een paar minuten in de vriezer. Doe het kussensloop terug om je kussen en ga onder je dekens liggen. Geloof ons, je slaapt als een roosje vannacht.

Bevries een spons

Eigenlijk werkt deze hack een beetje hetzelfde als hierboven, alleen is het doel iets anders. Je gaat namelijk niet op een sponsje liggen, maar je gebruikt het als instrument om af te koelen. Dep de spons op je voorhoofd en polsen. Zo koel je snel af en de spons absorbeert nog zweet ook.

Ventilator level 100

Een ventilator verkoelt sowieso al, maar het kan altijd beter. De lucht van het apparaat is al hartstikke lekker, maar als je een bord met ijsklontjes ervoor zet gaat het sneller. De ijskoude lucht verspreidt zich al snel door je huis. En dat is lekker.

Koele Life Hacks

Leg de Aspirientjes weg

Het is geen geheim dat je van te veel hitte last kan krijgen van hoofdpijn. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat een Aspirientje het tijdens hitte alleen maar erger maakt. Het medicijn zorgt er namelijk voor dat je lichaam iets warmer wordt. En aangezien dat nou net de oorzaak is van je hoofdpijn, is het misschien slim om ze even links te laten liggen.

Speciale ademhaling

Een manier van ademhalen waardoor jij afkoelt? Het klinkt misschien een beetje ongeloofwaardig, maar het klopt toch echt. Rol je tong, als een soort rietje, in je mond en adem erdoor. Zorg dat de rest van je mond gesloten is. Adem uit via je neus en je voelt het verschil direct. Op de foto van The Little Yoga Company zie je hoe het moet.

Ventilator richting de buitenlucht

Een simpele tip, die niet zo goed is voor het milieu. Maar goed. Als je ‘s nachts een ventilator voor je raam zet richting de buitenlucht, voorkom je dat er warme lucht binnenkomt.

Hitte uit je auto

Met Airco zijn de meeste auto’s wel opgewassen tegen warmte, maar de oude barrels hebben het er nog best lastig mee. Daarom is het handig om deze Life Hack te kennen. Als je auto op standje crematie staat, moet je een raampje voor de helft open draaien. Aan de andere kant doe je de deur een paar keer open en dicht. Zo jaag je de warmte in no-time weg. Opgelost en rijden maar.

Cooling points

Geen ventilator in huis of bij de hand, maar wel een koud flesje water of ijsklontjes? Dan is het goed om gebruik te maken van je zogeheten Cooling Points. Als je hier iets kouds tegenaan houdt, koelt je lichaam het snelst af. Je nek, elleboog, pols, knie en voet zijn cooling points.

Cool Off Ryan Newman GIF by NASCAR - Find & Share on GIPHY
Reageer op artikel:
8 koele life hacks die je helpen tijdens de zomerhitte
Sluiten