Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 20 sep 2017

Koala lift maar liefst 16 kilometer mee onder een auto

Dat koala’s bijzondere dieren zijn, weten we. Maar dat de iconische Australische dieren tot veel in staat zijn – naast slapen? Dat bewijst het dier in dit verhaal wel.

Gehuil van onder de motorkap

Er is namelijk een koala aangetroffen aan de binnenkant van een autowiel, nadat de auto al 16 kilometer had gereden door Adelaide Hills Council, Australië! Het dier werd pas ontdekt toen de bestuurder gehuil hoorde van onder de motorkap, nadat de bestemming was bereikt. Toen hij de bron van het geluid zocht vond hij de koala, die zich vastklampte aan de binnenkant van de auto achter het wiel. Hoe het dier daar kwam? Dat zullen we nooit weten.

Goed én slecht nieuws…

Uiteindelijk is de koala door een lokale brandweer en reddingsdienst gered en heeft ze een naam gekregen: Kelly. Een bezoek aan de dierenarts wees uit dat ze helemaal gezond is. Maar er is helaas wel ook minder goed nieuws: ze is waarschijnlijk een jong verloren. Een zoektocht leverde niets op, schrijft The Sydney Morning Herald.

Na een week bij de dierenopvang te zijn verbleven is Kelly nu weer de wijde wereld ingetrokken. Voorzichtig!

Vriendelijke vriendjes

Koala’s zijn overigens niet alleen nieuwsgierig genoeg om bij de mensen te komen, ze zijn ook nog eens ontspannen. Neem nou deze boef, die gewoon even besloot te gaan winkelen. Niet alleen koala’s zijn trouwens aangename Australiërs: de quokka is ook een topper!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Koala lift maar liefst 16 kilometer mee onder een auto
Sluiten