Kende jij deze ‘fout’ in De Kleine Zeemeermin?

‘Diep in de zee, diep in de zee.’ Een van Disney’s bekendste liedjes die iedereen wel mee kan zingen. Natuurlijk uit de film De Kleine Zeemeermin. Het verhaal over ene Ariel die dus diep in de zee leeft. Een film waar je misschien wel fijne jeugdherinneringen aan hebt, die nu bruut verstoord kunnen worden.

Er is bestaat namelijk een interessante theorie rondom De Kleine Zeemeermin.

De discussie barst los over De Kleine Zeemeermin

Waar ging De Kleine Zeemeermin ook alweer over?

Ariel woont in de zee, samen met haar vader, de koning, oma en haar 6 zussen. Als ze vijftien wordt mag ze een kijkje nemen aan de oppervlakte van het water. Daar ziet ze de prins en wordt opslag verliefd. Maar dan komt er een heftige storm, hierdoor komt de prins bijna te overlijden. Toch weet Ariel hem te redden en brengt ze hem naar het eiland verderop. Daar laat ze de bewusteloze prins achter.

Diep in de zee verlangt Ariel naar haar prins. Ze wil ook een ziel en wilt met haar prins op het land kunnen leven. Ze is ten einde raad en bezoekt de zeeheks. Maar de deal is dat in ruil voor een paar benen Ariel haar mooie stem moet inleveren. Hierdoor kan ze dus niet praten en de prins ook niet uitleggen wie ze nu eigenlijk is…

De discussie barst los over De Kleine Zeemeermin

Tot zover niks aan de hand toch?

Ja, maar dit is precies het stuk waar fans over vallen. Op het moment dat Ariel de toverdrank voor haar benen accepteert moet ze namelijk een contract ondertekenen. Dit doet ze in een perfect cursief geschreven stijl en laat ons geloven dat ze dus zeker wel kan schrijven. Dé vraag waar iedereen dan ook over valt is: Waarom schreef Ariel geen brief aan de prins om uit te leggen hoe het zat?
[RELATED id=’240025′]
De vraag is teruggelegd bij Tom Sito, een van de animators die werkte aan De Kleine Zeemeermin. Hij kwam met een interessante anekdote. Deze discussie blijkt namelijk al langer te bestaan. Toen een delegatie van Disney-animators het land rond trokken toen de film net uit was, kwamen zij een bijzonder alert meisje tegen. Zij vroeg Tom waarom Ariel geen brief schreef aan de prins om uit te leggen waarom ze geen stem meer had. Dan hadden ze met elkaar kunnen trouwen en was het allemaal uitgelopen op een happy ending. Tom en zijn collega’s keken elkaar na deze vraag lachend aan en zwegen. ‘Volgende vraag’.

De discussie barst los over De Kleine Zeemeermin
Reageer op artikel:
Kende jij deze ‘fout’ in De Kleine Zeemeermin?
Sluiten